Vești bune aduse de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. În perioada imediat următoare vor începe lucrările la noua descărcare de pe autostrada A1, de la Sânandrei.

Au avansat cercetările arheologice pe traseul viitorului drum de legătură dintre autostrada A1 și DN 69 Timișoara – Arad, iar în scurt timp se va începe realizarea de drumuri tehnologice pentru accesul pe șantier și platforme pentru structuri. În total sunt nouă situri arheologice stabilite pentru a fi cercetate și descărcare de sarcină arheologică. Momentan, a fost închis un sit arheologic și sunt în curs de cercetare alte cinci situri. Lucrările de cercetare în vederea descărcării de sarcină arheologică sunt realizate de Muzeul Județean Satu Mare”, a informat DRDP Timișoara.

Antreprenorul lucrării este Todini Costruzioni Generali S.p.A. Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 kilometri.