Alin Nica a venit cu vești de pe șantierele noii maternități și de extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, după o vizită în teren. Astfel, șeful Consiliului Județean Timiș anunță că lucrările sunt în grafic și există chiar posibilitatea să fie finalizate înainte de termen.

La noua maternitate, în cele cinci săptămâni scurse de la ultima vizită, s-a turnat betonul de egalizare, s-au realizat hidroizolațiile, s-au făcut armăturile și s-a turnat beton în radier pentru casa liftului. Am apreciat reacția constructorului care atunci când a atins nivelul pânzei freatice în timpul săpăturilor pentru radier, nu s-a plâns, nu a întârziat, ci a acționat prompt pentru rezolvarea problemei și a recuperat rapid decalajul. La noua maternitate, în următoarele săptămâni urmează finalizarea fundației pentru cele două corpuri. (…) Per ansamblu, a fost o vizită de lucru care mi-a dat încredere și îndrăznesc să spun că, dacă ne ajută vremea și vom avea o iarnă bună, la noua maternitate vom ridica un etaj în fiecare lună, până vom atinge cele 6 niveluri (demisol, parter, 4 etaje și etaj 5 retras destinat utilajelor tehnologice pentru infrastructura medicală a spitalului)”, a afirmat Alin Nica.

În ceea ce privește lucrările de extindere a UPU, șeful CJ Timiș susține că stau destul de bine, după ce au fost deviate conductele de oxigen, respectiv de canalizare.

În momentul de față se lucrează la armătură, iar în patru săptămâni se toarnă placa peste subsol. Până la sfârșitul anului, am primit garanții că se va edifica parterul. Am aflat cu plăcută surprindere că s-a făcut o hidroizolație mai bună, superioară celei prevăzute în proiect și mă aștept ca lucrările să continue așa, indiferent de condițiile meteo”, a explicat Alin Nica.