Previzibilul s-a produs: Florin Cîțu, băiatul de aur al PNL, a câștigat detașat scrutinul intern, la o diferență de 1000 de voturi față de Ludovic Orban. Semn că șefii de filiale și-au făcut treaba când au alcătuit listele de delegați. Nu mai contează că votul a fost filmat, că au intrat câte doi în cabinele de vot, etc.

Bine că nu s-au bătut între ei delegații, așa cum s-a întâmplat la alegerile interne de la PNL Timiș. Discursurile liderilor prezenți au fost cu foarte mici excepții jalnice, iar probabil cel mai slab i-a aparținut marelui câștigător al zilei, care a rămas și fără voce, în încercarea sa de a acoperi scandările taberei Orban.

De departe cel mai articulat speech i-a aparținut celui care a condus până azi PNL, experiența politică a lui Ludovic Orban spunându-și cuvântul. A vorbit liber, a fixat ideile principale, a mobilizat la acțiune, iar la final a creat și emoție, iar sala a răspuns pe măsură.

A fost o zi urâtă pentru democrația românească, pentru că s-a simțit de la o poștă aranjamentele interne, dorința grupării PDL de a prelua total partidul fiind mai mult decât evidentă în toate aceste patru luni de circ și război intern.

Practic, de astăzi PNL și-a rupt orice legătură cu istoria sa.

Prezența domnului Klaus Werner Iohannis a fost una nepotrivită politic, dincolo de faptul că litera Constituției a fost încălcată. Chiar dacă președintele în exercițiu al țării a fost prezent la circul pedelisto-penelist de la Romexpo, putem spune că România a lipsit.

Congresul PNL a fost despre lupta pentru putere, resurse, în niciun caz despre problemele și nevoile românilor. Care au fost stresați luni de zile de scandalul intern din PNL. Cei din #echipacâștigătoare s-au prins că după euforia zilei urmează o perioadă extrem de complicată pentru Partidul Național Liberal, mai ales că Ludovic Orban a anunțat că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Adică încă un front deschis…din păcate, cei care decontează aceste jocuri absurde sunt cetățenii, nu vremelnicii politicieni aflați la putere.