Lipsit total de carismă și empatie, cu un discurs bolovănos, domnul Klaus Werner Iohannis a fost bruiat de tabără Orban, chiar în debutul congresului care a isterizat o țară. Sigur pe el și abordând deja clasicul rânjet, fostul primar al Sibiului a preluat microfonul pentru a-și transmite mesajul către delegații peneliști. Spre surpriza sa, domnul Iohannis s-a trezit huiduit indirect la scenă deschisă, sala scandând Orban-Orban. Probabil că dacă ar fi avut un palton la îndemână, locatarul principal de la Cotroceni l-ar fi aruncat pe pupitru, însă s-a abținut, deși furia i se citea pe chip. Până la urmă s-au trezit și câțiștii din sală, care însă au avut o voce anemică și nu au reușit să surclaseze echipa Orban.

La scurt timp după declarația lui Klaus Werner Iohannis, deputatul Alexandru Kocsis, a declarat la Realitatea TV, că #echipacâștigătoare a pregătit un sistem draconic de control al votului, iar asta înseamnă vicierea procesului democratic intern. Kocsis susține că tabăra Cîțu le-a cerut delegaților să-și fotografieze votul împreună cu cartea de identitate. În replică, orbaniștii au rupt perdelele de la cabinele de vot, astfel încât să fie vizibilă o eventuală acțiune de fotografiere.

Este evident că ziua de azi va fi una lungă și tensionată, pentru că meciul se va juca până la ultimul vot. Deși inițial se credea că victoria lui Florin Cîțu va fi doar o formalitate, după reacția sălii și mai ales după declarațiile lui Dan Motreanu orice rezultat e posibil.

„Nu este normal să avem în conducerea națională a PNL oameni care nu au fost confirmați de votul cetățenilor în propriile județe. Cum nu este normal ca vicepreședintele regional să nu provină din prima sau a doua dintre cele mai performante filiale ale regiunii. Ce model poate reprezenta pentru celelalte organizații, altul decât al eșecului și al “combinagiilor”?! Ce înseamnă ”echipa câștigătoare” atunci? Pe cine au învins?

Câștigă în disputa cu colegii lor mai buni din filiale precum Giurgiu, considerat fief roșu, sau câștigători consacrați în numeroase bătălii precum Caraș-Severin sau Bihor?! Se clamează democrația și meritocrația și nu le practicăm în propriul partid?

Cu regret spun că în urma fuziunii am luat și ce este mai rău de la cele două partide. De la fostul PDL am luat vasalitatea față de șef/președintele partidului, faptul că i se permite orice, chiar și când acesta ia decizii controversate, lipsa spiritului critic, punerea la îndoiala și dezbaterea unor decizii, caracteristica “politicii de gașcă” – toate atât de străine de spiritul PNL și de cel al unei organizații democratice. Un partid în care loialitatea se manifestă față de persoană și din ce în ce mai puțin față de principii, valori, reguli și care se plasează departe de electorat, nu este pe un drum bun!” – Dan Motreanu

Alte informații AICI