Timișoara este la un pas de carantina de noapte, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Asta după ce, astăzi, în capitala Banatului rata de infectare era de 5,98. Vă reamintim că la o rată mai mare de 6 se impune carantina de noapte în weekend.

În aceste condiții, Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a făcut un apel la populație să respecte măsurile de prevenție.

Vă rog să respectați măsurile de prevenție pentru a reduce rata de infectare cu virusul Sar-cov2 la nivelul județului Timiș. Avem deja localități peste 6 la mie, ceea ce duce la învățământ online, închiderea majorității activităților horeca, recreativ-sportive, culturale etc. Purtați mască în spațiile închise, în mijloace de transport în comun, în clase (!), în spațiile aglomerate cum ar fi piețe, târguri, talciocuri și altele de acest gen.În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență am luat hotărârea de extindere în județul Timiș a acestui ordin comun de ministri pentru a se purta mască și în zonele din jurul spațiilor aglomerate, în jurul școlilor, a unităților spitalicești ș.a.Dacă nu vom respecta aceste norme minime de protecție și distanțare vom trece în curând de 6/1000 inclusiv in Timișoara, ceea ce am evitat în acest weekend”, a afirmat Ovidiu Drăgănescu.

Astăzi, la nivelul județului Timiș sunt mai multe localități cu o rată de infectare peste 6 la mia de locuitori. Este vorba de Bara – 9,06, Moravița – 9,04, Moșnița Nouă – 7,46, Ghiroda – 7,43, Bucovăț – 7,22, Dumbrava – 6,91, Pădureni – 6,8, Mașloc – 6,51, Cenei – 6,29, Dudeștii Noi – 6,28 și Dumbrăvița – 6,09.