Bicicliștii din Timișoara sunt revoltați pe polițiștii locali. Asta după ce oamenii legii au prins o somație de o bicicletă amplasată în mod simbolic pe trotuar, lângă o intersecție din Calea Lipovei, în care un tânăr pe două roți a murit în vara anului trecut, strivit de roțile unei betoniere. Polițiștii locali solicită ca bicicleta să fie ridicată în termen de zece zile, pe motiv că a fost amplasată în mod ilegal.

Anul trecut, comunitatea ciclistă din Timișoara din jurul Masa Critică Timișoara a tras un semnal de alarmă puternic și vizibil pentru oraș și autorități! Prin amplasarea unui ghost-bike în memoria tânărului Cătălin, care a trebuit să plece dintre noi într-un mod foarte șocant și trist, am încercat semnalarea pericolului la care sunt expuși bicicliștii în Timișoara. Cum răspunde Poliția Locală Timișoara? Somează vehiculul „abandonat” cu coroane și lumânări plasat simbolic lângă locul accidentului, unde familia, prietenii și cicliștii se reculeg în numele lui și a altor cicliști care și-au pierdut viața în traficul haotic în și din jurul Timișoarei”, a atras atenția Masa Critică Timișoara, pe Facebook.

Pe de altă parte, Poliția Locală Timișoara susține că bicicleta nu are ce căuta în acel loc.

Este cunoscut faptul că bicicleta la care se face referire a fost amplasată în memoria unui tânăr, care a plecat în mod tragic dintre noi. Cu toate acestea, fiind amplasată pe domeniul public, au existat și cetățeni care s-au considerat distrași de prezența acesteia, sesizând în mod repetat faptul că este abandonată. (…) Menționăm că pentru a rămâne vehiculul în acel loc nu ni s-a adus la cunoștință efectuarea vreunui demers legal de către vreo persoană sau asociație”, au transmis reprezentanții instituției.