Este oficial! Timișoara va intra în carantină de noapte, în weekend, nunțile și botezurile vor fi interzise, iar restaurantele și cafenelele închise la interior. Asta după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, în ședința de astăzi, să includă Timișoara, alături de comunele Giroc, Otelec, Parța și Șag pe anexa 2, care cuprinde localitățile cu rată de infectare mai mare de 6 și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

Potrivit legislației în vigoare, în aceste localități magazinele se vor închide la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar între orele 20.00 și 05.00, persoanele care nu s-au vaccinat pot circula doar cu declarație pe proprie răspundere.

De asemenea, se vor aplica și o serie de măsuri în cursul săptămânii, începând de mâine. Astfel, restaurantele și localurile vor fi închise la interior. Totodată, se închid sălile de sport și fitness, bazinele de înot și cinematografele. Potrivit legislației în vigoare, vor fi interzise activitățile recreative și sportive, nunțile, botezurile, mesele festive, competițiile sportive, spectacolele, concertele și festivalurile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a mai decis să impună carantina totală și în comunele Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Pădureni. Acestea au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând localitățile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Asta înseamnă că restricțiile se vor aplica în toate zilele săptămânii, nu doar în weekend.