Firmele de casă ale șmecherilor din PNL Timiș au intrat în vizorul DNA Timișoara, după cum relatează jurnaliștii de investigație de la Vocea Timișului.

„Un lucru e cert: de fiecare dată când anchetele jurnalistice, realizate de reporterii voceatimisului.ro, au avut substanță, instituțiile statului au reacționat prompt. Fie că vorbim despre Inspectoratul de Poliție Timiș, Agenția Națională de Integritate, DIICOT sau DNA feedback-ul a fost unul pe măsură și s-a concretizat în cercetări administrative, trimiteri in judecată sau, după caz, prin deschiderea de noi dosare penale vizând fapte de corupție. Exemple sunt cu duiumul!

Și ultima chestiune concretă, în ce privește sesizările din oficiu ale instituțiilor de forță, este legată de contractele publice pe care Primăria Timișoara, în mandatele lui Nicolae Robu, le-a încheiat cu diverși agenți economici, în special pentru lucrările de întreținere ale spațiilor verzi și colectările de deșeuri de pe raza municipiului de pe Bega. Așadar, în malaxor au intrat, chiar din weekendul trecut, Transclean SRL și asocierea de firme Rogera – Rogera Prest SRL, societăți conectate, sub o formă sau alta, la PNL Timiș, așa cum a arătat voceatimisului.ro, în ultimele două săptămâni.

Reamintim doar că Primăria Timișoara a încheiat cu SC Transclean SRL un acord-cadru, la data de 11 martie 2020, pe o perioadă de 48 de luni, la o valoare totală de 22.196.000 RON fără TVA, ca urmare a unei licitații publice. Pe scurt, referatul de necesitate, care a stat la baza contractului, dintre administrația de pe Bega și Transclean SRL, a justificat propunerea de achiziție publică exact așa: ”…cele două contracte de salubrizare, aflate în derulare, nu acoperă segmentul gestionării deșeurilor vegetale și al deșeurilor din construcții și demolări abandonate pe domeniul public al Municipiului Timișoara”. Deși, pe lângă altele, o serie de prestări de servicii au fost dublate de alte firme, aflate deja sub contract cu autoritatea locală, și plătite, logic, tot din banii timișorenilor.

În ce privește contractul administrației Robu, încheiat cu asocierea de firme Rogera – Rogera Prest SRL, acesta are la bază un referat de necesitate, întocmit de Adrian Bere, fostul șef al Direcției de Mediu. Și calculul a fost simplu: 4.7 milioane metri pătrați de spații verzi, în baza unui ”Cadastru Verde” neactualizat de 15 ani, la o sumă totală de peste 140 milioane RON, pe o perioadă subsecventă de 4 ani. Și Rogera – Rogera Prest SRL a prins cea mai mare bucată din tort, reușind să-și adjudece 2 din cele 3 zone de lucru, așa cum a fost împărțită Timișoara, pe segmentul de spații verzi, în viziunea fostei administrații.

Și, la pachet cu lucrările horticole și colectările de deșeuri, dosarul Colterm SA, în care tone întregi de lut au fost vândute pe post de cărbune hiperenergetic de către abonații de serviciu ai fostei regii de termoficare bănățene, merge și el mai departe. Tot la Direcția Națională Anticorupție! Firele duc spre funcționari cu putere de decizie, spre firme din Caraș-Severin și Gorj, spre simpatii și obligații politice și, nu în ultimul rând, spre relații de familie, camaraderie și colegialitate școlară. Altele, din păcate, nu pot fi puse decât pe seama naivității politice și a încrederii totale în oamenii din subordine”

Mai multe detalii AICI

Preluare foto: luba.ro