La Timișoara s-a înregistrat, astăzi, o rată de infectare de 8,08/1000 de locuitori, astfel că urmează să se întrunească Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a decide carantinarea totală a orașului. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, anunță că se va opune închiderii Timișoarei și le-a solicitat guvernanților să lase deschise afacerile din sectorul Horeca, în baza certificatului verde digital.

Ieri, la București, am participat la o întâlnire de lucru cu premierul Florin Cîțu și ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul căreia am solicitat ridicarea restricțiilor pentru școli, sectorul HoReCa și activitățile sportive, indiferent de rata de incidență COVID-19, în baza Certificatului verde digital. Solicitarea mea a fost una argumentată și susținută de reprezentanții domeniilor pentru a căror activitate am militat. Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum”, a afirmat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș susține că persoanele care au ales să se vaccineze merită „protecția, mobilitatea și accesul la servicii care le-au fost promise”.

Suntem în valul 4 COVID-19, posibil să urmeze și altele. De mai bine de un an spun același lucru: ca și comunitate, trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul, iar, ca autorități publice, avem obligația să stabilim măsuri astfel încât școala, economia și sănătatea să fie protejate. În concluzie, pe lângă respingerea oricărei forme de închidere a orașului și a economiei, am cerut renunțarea la restricții de 50% și 30% raportat la suprafața ocupată în industria ospitalității și acces liber în baza certificatului verde digital”, a adăugat Alin Nica.