În condițiile în care Dominic Fritz nu a prezentat un bilanț după un an de mandat ca primar al Timișoarei, acest lucru a fost făcut de Alfred Simonis, liderul PSD Timiș. Astfel, deputatul susține că timișorenii și-au luat o mare țeapă atunci când l-au votat pe Fritz în fruntea primăriei.

Administrația Fritz- o țeapă uriaşă luată de timişoreni. A trecut deja un an de când Dominic Fritz câştiga detaşat alegerile pentru funcția de primar al Timişoarei şi aşteptam un bilanț, aşa cum se obişnuieşte peste tot în țările civilizate – inclusiv în Germania. Dominic Fritz a ales să tacă, probabil pentru a nu se expune într-o zonă în care realizările sale administrative sunt …zero. Cât despre distanța dintre promisiunile candidatului Fritz şi prestația primarului Fritz cred că nu are rost să vorbim, pentru că este simțită de fiecare timişorean”, a afirmat Alfred Simonis.

Liderul PSD Timiș susține că niciuna dintre promisiunile lui Dominic Fritz din campania electorală de anul trecut nu a fost realizată. Mai mult, Simonis anunță că Timișoara riscă să rămână fără apă caldă și căldură, în prag de iarnă.

Digitalizarea completă a serviciilor primăriei; debirocratizarea şi profesionalizarea funcționarilor publici; o primărie de sticlă; un oraş mai nepoluat si mai puțin aglomerat; eficientizarea societăților din subordine – sunt câteva din minciunile uriaşe cu care candidatul USR-PLUS a manipulat alegerile locale din Timişoara de acum un an. Ce ne-a oferit în schimb administrația Fritz în acest prim an de mandat? Cozile la ghişeele primăriei sunt la fel de mari; noua organigramă a fost suspendată de instanță, iar reprezentantii “noii” clase politice promovați pe pile in funcții sunt diletanți şi paraleli cu administrația; oraşul este murdar, aglomerat şi haotic; societățile din subordinea primăriei sunt tot mai prost conduse. La iarnă există riscul real ca zeci de mii de timişoreni să rămână fără apă caldă şi caldură, în condițiile în care Colterm nu are pe stoc niciun gram de cărbune, prețul la gaz s-a dublat, iar în conturile blocate de creditori ale firmei suflă vântul. Nu s-au cumpărat nici până acum certificatele verzi pentru 2021, nu s-a plătit amenda uriaşă de 21 de milioane de euro şi nu s-a pus niciun leu deoparte pentru certificatele care trebuie achiziționate la începutul anului viitor”, a declarat Alfred Simonis.

În final, liderul PSD Timiș a adăugat că actuala administrație își dorește doar să scumpească tot în Timișoara: taxele şi impozitele locale, gigacaloria, parcările, transportul în comun și serviciile de salubritate.

Cinismul și superioritatea cu care domnul Fritz îi tratează pe cei care l-au votat şi şi-au pus speranțele în el arată că Timişoara şi-a luat o mare țeapă cu aceşti aventurieri infantili şi incompetenți care nu au condus în viața lor nimic”, a precizat Alfred Simonis.