Despre niciun președinte al României nu s-a spus până acum că ar fi trădător al intereselor naționale. Indiferent de numărul criticilor domnilor Iliescu, Constantinescu și Băsescu, în spațiul public nu s-a discutat vreodată serios despre o eventuală acțiune de trădare a acestora. Astăzi, președintele în exercițiu al României este acuzat, tot mai des, pe posturile tv, pe Facebook, în editoriale că ar urmări interese economice ostile țării noastre. Criza acută a guvernării a amplificat toate aceste afirmații, ceea ce trezește mai multe semne de întrebare. Mai ales că nici apărători nu prea mai are domnul Klaus Werner Iohannis.
Incapacitatea guvernului girat de Iohannis prin ignorarea votului românilor, comportamentul halucinant (stupefiant chiar) al premierului în exercițiu, împrumuturile galopante pe care le contractează executivul, toate sunt elemente care amplifică discuțiile despre existența unui grup de putere care, direct sau indirect, lucrează împotriva românilor.
De ce s-au activat rezerviștii?
De câteva luni de zile sesizăm o activitate intensă în mediul online în special a tot mai multor ofițeri rezerviști din serviciile de informații sau chiar din zona Ministerului de Interne și MApN care vorbesc deschis despre vulnerabilitățile la adresa României. Se știe că un militar care a jurat pe drapel foarte greu își schimbă opțiunile de fidelitate. Pentru mulți dintre cei care nu mai sunt activi, statul reprezintă elementul cheie care trebuie apărat. Aici vorbim despre oameni dedicați, despre persoane și chiar personalități ce nu pot să se retragă niciodată din munca lor. Mai ales dacă a fost vorba despre ofițeri operativi.
O prezență interesantă, chiar captivantă în spațiul public este generalul Silviu Predoiu, fostul șef operativ al Serviciului de Informații Externe, un personaj puțin cunoscut pentru publicul larg, care însă se profilează ca o voce pe platformele de socializare. Acesta a fondat o platformă civică intitulată „România, implică-te!”, organizând recent un eveniment de lansare printr-o dezbatere. Predoiu publică pe pagina sa de Facebook analize și comentarii privind situația politică la zi:
„Eu nu am fost nici organizator acolo, nici ministru de Interne, am fost participant, am fost în calitate de delegat”. Asta ne spune ministrul de interne, dr. Lucian Bode, despre prezența sa la Congresul PNL. Oare Presedintele Romaniei în ce calitate o fi fost? Poate îl întreabă cineva. Dar prim ministrul? Iar dacă Lucian Bode nu a fost în calitate de ministru de interne, cine a fost totuși ministrul de interne al Romaniei sâmbătă, 25.09? Cât despre (ne)respectarea regulilor antiCovid pe timpul desfășurării congresului, tot domnul Bode, recunoscând că nu s-a păstrat distanța între participanți iar măștile au fost purtate necorespunzător, ne lămurește că vina a aparținut firmei de pază ce a asigurat protectia acțiunii. Aceasta a și fost amendată cu 5000 de lei „pentru că avea obligația, conform contractului, să înștiințeze organizatorii cu privire la aceste nereguli”. Și iar are dreptate domnul non organizator/ ministru/ delegat/ participant, căci angajații firmei auzind că este congresul partidului de guvernamant, în naivitatea lor, au crezut că au de-a face cu oameni care citesc normele de protecție sanitară, fără să-și dea seama că la acea acțiune au participat doar cei care le scriu. Evident pentru alții! , a scris fostul șef al SIE imediat după congresul PNL.
Silviu Predoiu a comentat și afirmațiile recente ale lui Ludovic Orban:
„Întrebat de jurnaliști în legătură cu afirmația sa de sâmbătă, când a spus că între el și Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”, Ludovic Orban a declarat ferm și clar: „Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția”. Adicătelea intervențiile repetate ale președintelui în perioada de campanie pentru alegerile interne din PNL, încoronate de speechul evident părtinitor de la congres, au reprezentat o încălcare a Constituției. Așa o fi, n-o fi așa, doar CCR știe. Ce putem însă constata cu toții este incoerența domnului Orban căci, dacă o interferență partizană într-un proces electoral dintr-o organizație privată (pentru că asta este în fapt un partid) reprezintă un act neconstituțional, atunci ce erau intervențiile repetate, televizate, agresive, dramatice și cel puțin la fel de părtinitoare ale aceluiași președinte în alegerile parlamentare care au decis soarta noastră, a tuturor și nu doar a domniei sale? Acelea au fost constituționale oare, parcă atunci domnul Orban nu a avut nimic de zis. Ce să faci, la urma urmei știm că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, căci să nu uităm, cel puțin Iohannis, Citu și Rareș Bogdan, dacă nu beneficiau de generoase derogări de la statutul PNL pentru promovări peste noapte (cel puțin două propuse de domnul Orban iar una doar votată), acum puteau cel mult să lipească afișe pe garduri și, dacă aveau noroc, să-l aplaude sâmbătă, din ultimul rând, pe Ludovic Orban. Iar la Cîțu lucrurile au fost chiar mai complicate deoarece, iarăși să nu uităm, acesta a fost avizat negativ de doua ori pentru pozitia de ministru de finanțe de către comisia parlamentară. Noroc că l-a salvat același generos domn Orban pentru că de, ticăloșii de pesediști aveau ceva cu bietul “băiat” nevinovat.Pentru domnul Ludovic Orban este prea târziu să mai învețe cât de important este să respecți legile, normele și regulile întotdeauna, nu doar când îți convine și să lași mecanismele de checks and balances să funcționeze. Poate însă nu și pentru alții!”
La fel ca în Statele Unite, unde tot mai mulți rezerviști contestă politica haotică dusă de Joe Biden, iată că și în România oameni grei din sistem, despovărați de obligațiile funcției la zi, ridică semne de întrebare în legătură cu direcția spre care se îndreaptă țara.
Preluare foto: odysseytraveller
Be the first to write a comment.