Pentru că nu a mai avut loc în conducerea centrală a PNL, din care a făcut parte ani de zile, deputatul Ben Oni Ardelean a fost recompensat cu o funcție onorifică de noul președinte al partidului, Florin Cîțu, după cum informează Vocea Timișului.

Ben Oni Ardelean nu a mai prins o funcție de vicepreședinte pentru că din Timiș au ocupat două astfel de funcții Alin Nica, președintele organizației și senatorul Alina Gorghiu, adevăratul șef al filialei. Deputatul Ben Oni Ardelean a stat o perioadă departe de presă, pentru că a fost prins de Poliție conducând un autoturism după ce consumat băuturi alcoolice. (G4Media.ro)

Dar, de câteva săptămâni, a fost reactivat mediatic de prietenii săi de la trustul lui Dan Voiculescu, unde e din nou abonat la tot felul de emisiuni. Subiect de presă de ani de zile pentru relațiile sale controversate cu diverși afaceriști, Ardelean a avut un consilier pe cabinetul parlamentar care a fost cercetat de DNA pentru că a speculat criza Covid. Iată ce scria Digi 24 pe acest subiect:

„În aprilie 2020, în presa locală, s-a scris despre consilierul deputatului PNL că a adus în România 2 milioane de măşti FFP2 şi 300.000 de combinezoane, care urmau să fie distribuite unor spitale din Transilvania dar şi către Unifarm, iar transportul a fost asigurat prin firma SC Dyomedica CND SRL, o firmă din Ploieşti al cărei acţionar şi reprezentant legal este Ioan Roman.

Procurorii DNA susţin în rechizitoriu că înainte de transport, „în data de 16.03.2020 între GAL MARIUS AVRAM și (…..) a avut loc un schimb de mesaje pe aplicația (…..), referitoare la comercializarea de produse împotriva Covid 19, context în care inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari ai CN Unifarm SA, inclusiv asupra directorului general, pe care o va exercita în vederea obținerii unui contract de furnizare echipamente”.

Procurorii au obţinut şi mesajele care arată, susţin ei, că Marius Avram Gal îşi trafica influenţa. Acesta ar fi pretins 600.000 de lei de la reprezentatul firmei private în schimbul traficării influenţei sale.

Din cei 600.000 de lei, adică o treime din profitul pe care firma urma să îl obţină de pe urma derulării contractului derulat în perioada 14 aprilie 2020- sfârşitul lunii mai 2020, consilierul Gal ar fi primit suma de 371.000 de lei prin fundaţia care îi aparţinea dar şi în numerar, şi a primit şi bunuri de 69.940 de lei.

DNA susţine că banii primiţi de consilier în schimbul traficării influenţei au fost folosiţi în scopuri exclusiv personale, respectiv cazare la hotel şi cumpărarea unei maşini de lux.

În plus, consilierul Marius Aveam Gal ar fi primit şi produse electrocasnice.

Deputatul Ben Oni Ardelean spune că nu știa despre afacerile lui Gral

La data săvârşirii infracţiunilor, Marius Avram Gal era consilier al lui Ben Oni Ardelean, lider PNL, aflat pentru un nou mandat pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor în judeţul Timiş.

Contactat, liderul PNL, Ben Oni Ardelean recunoaşte că Marius Avram Gal a fost consilierul său timp de câţiva ani la cabinetul parlamentar, susţine că nu ştia de afacerile pe materiale de protecţie derulate de acesta pentru că Marius Avram Gal l-a ajutat doar în probleme în legătură cu Diaspora.

Ben Oni Ardelean susţine că în urma trimiterii în judecată a lui Marius Avram Gal, pe 14 octombrie 2020, de către DNA, i-a încetat acestuia colaborarea la cabinetul parlamentar şi arată că Ludovic Orban, premierul României, se cunoştea de mai mult timp cu Marius Avram Gal.

Marius Avram Gal a mai fost consilier al ministrului liberal al Dezvoltării, Ion Ştefan, al fostului ministru PSD al Apărării, Sorin Leş şi al fostului ministrul PNL de Interne, Cristian David.”

Numirea lui Ben Oni Ardelean s-a produs vineri seara, așa cum se întâmplă atunci când guvernanții vor să țină ascunse astfel de promovări. Adică Florin Cîțu în ziua în care s-a produs o nouă tragedie într-un spital din Româniaera preocupat să-laducă în proximitatea sa pe deputatul care se laudă peste tot cu bunele sale relații în SUA. Așa cum și făcut imediat după ce a primit legitimație de consilier, fie el și onorific. Iată ce a scris deputatul pe pagina sa de Facebook:

Mă alături de astăzi echipei guvernamentale a României, din postura de consilier onorific al primului-ministru pentru relații externe. Parteneriatele strategice, în special cel cu Statele Unite ale Americii, trebuie amplificate și consolidate astfel încât România să joace un rol esențial în plan extern. În contextul cooperării privind apărarea, energia, sănătatea, aspectele de mediu și a celorlalte elemente de impact major pentru țară suntem obligați să nu dăm greș în actuala conjunctură socio-politică mondială. Relațiile externe ale României au nevoie de viziune și de o abordare profesionistă. Pe lângă toate celelalte sarcini deja asumate, preiau și această responsabilitate, ca de fiecare dată, cu un singur gând: România! Ținem aproape! Doamne ajută!

Surse politice susțin că promovarea lui Ardelean s-a făcut pe filiera unui controversat om de afaceri din Banat, care a devenit personaj de povești cu milioane de euro și politicieni șmecheri din România. Poate că prin suportul major pe care îl va primi de la deputatul Ben Oni Ardelean, actualul premier va reuși să calce din nou pe tărâm american, acolo de unde a fugit, cu ani în urmă, pentru a scăpa de o datorie bancară. Tot dincolo de Ocean, Florin Cîțu a fost prins băut la volan și condamnat, în trecut. (Mediafax – foto arestare)

Autor: N. Ivan

Preluare foto: sursadevest.ro & antena3.ro