Medicul timișorean Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Terapie Intensivă, a povestit despre clipele groaznice petrecute de pacienții infectați cu noul coronavirus în secțiile ATI, într-un interviu acordat pentru Digi 24.

E iadul în ATI. Secțiile ATI sunt pline ochi, și secțiile UPU sunt pline cu pacienți în stare critică, unii intubați care așteaptă un loc. Suntem o Arcă a lui Noe arhiplină de care se agață cu disperare atâția oameni. Mă tem că acest val nu se va termină imediat, mă tem că vor veni perioade foarte critice. E foarte greu pentru noi să trăim sub acest stres că nu mai poți îngriji oamenii. Ne-am extins pe unde am putut, am încercat să găsim soluții, vedem că parcă au fost în van toate eforturile și că suntem mai rău decât oricând. Epidemiologii spun că e doar începutul, ei arată aceste previziuni sumbre, e foarte dureros„, a spus medicul timișorean.

De asemenea, Dorel Săndesc a afirmat că sunt pacienți care ajung în stare gravă și îi roagă pe medici să le administreze vaccinul împotriva Covid-19, doar că în unele cazuri este prea târziu.

Am văzut oameni în forme grave cerând cu disperare să fie vaccinați ca să fie salvați, dar nu se mai putea. Sunt prea multe cazuri din acestea cu care ne confruntăm zilnic, de disperări mult prea tardive, când oamenii regretă, mărturisind înainte de a-și da duhul că și-ar fi dorit să fie vaccinați. Așa e natura umană, auzim de tot felul de tragedii și vorbim despre ele, dar cu sentimentul că nouă nu ni se poate întâmpla. Oricui i se poate întâmpla, indiferent de vârstă, de stare de sănătate, de rang. Acum vedem oameni tineri care fac forme foarte grave și mor pentru că sunt nevaccinați, covârșitoarea majoritate a celor care blochează ATI și alte secții sunt nevaccinați”, a explicat medicul timișorean.

Astăzi, la nivelul județului Timiș rata de infectare era de 8,34, iar la Timișoara – 10,59.