Colterm va asigura apa caldă și căldura timișorenilor racordați la sistemul de termoficare al orașului și în următorii cinci ani. Primăria Timișoara anunță că vrea să încheie un nou contract de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică a orașului cu Colterm.

Astfel, consilierii locali sunt chemați, marți, de la ora 17.00, în regim online, la o ședință AGA Colterm, pentru aprobarea contractului. Ședința AGA va fi precedată de o ședință „de îndată” a Consiliului Local Timișoara pentru aprobarea aceluiași contract.   

Vechiul contract de delegare a activității de termoficare a fost încheiat în 2006, pe 15 ani, expirând anul acesta. Din acest motiv, noul contract, în conformitate cu avizul primit de la Consiliul Concurenței, va fi încheiat pe o perioadă de 5 ani. Acesta a fost redactat în ultimele luni de specialiștii Primăriei Timișoara, împreună cu cei ai Colterm și cu sprijinul echipei de avocați angajată pentru sprijinirea municipalității în chestiunile juridice legate de termoficarea centralizată a orașului.  

„Explozia prețurilor la energie, la nivel național, coroborat cu managementul dezastruos din ultimii ani, a dus Colterm într-o situație extrem de dificilă.  De aceea, în ultimele luni, cu ajutorul specialiștilor, am lucrat intens la redactarea acestui document, pentru ca, după 15 ani, să avem un contract bine făcut. Avem nevoie de o bază ordonată, curată, pe care putem construi. Odată cu încheierea acestui contract, ne asigurăm că serviciul de termoficare din municipiu se desfășoară în conformitate cu legislația, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Până anul acesta, Municipiul Timișoara avea încheiate cu Colterm trei contracte: două de concesiune pe o perioadă de 49 de ani și unul de delegare pe o perioadă de 15 ani. Acum se dorește ca cele trei contracte să fie unificate într-unul singur. 

Ședința de plen va fi urmată de o întrunire a Adunării Generale a Acționarilor Colterm, în cadrul căreia va fi ales și noul Consiliu de Administrație al societății de termoficare.