Ginerele afaceristului Dinulescu a făcut de râs PNL Timiș

Pe Alin Nica, președintele PNL Timiș, l-a trădat gura aseară, imediat după ce toată presa a dezvăluit tentativa de mituire la care au participat deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicu Bitea. Reamintim faptul că cei doi l-au abordat pe deputatul AUR de Timiș, Ciprian Titi Stoica și i-au promis funcții în deconcentrate pentru apropiații săi dacă va lipsi azi de la moțiunea de cenzură. Care a fost reacția europenistului declarat Nica? Una de-a dreptul halucinantă! Iată ce a afirmat pentru Pressalert fostul primar al comunei-sat Dudeții Noi, ajuns acum în vârful administrației și politicii județene:

”Nu am discutat așa ceva la partid. Nu am vorbit cu Șandru despre chestiunea asta (înregistrarea apărută, n.a.) . Nu știu să-l fi mandat pe el cineva de la București că nu era în echipa de negociere. Poate au stabilit în grupul politic, nu știu, să se ocupe fiecare de parlamentarii AUR din județ. Nu știu, pot doar să speculez. Bitea chiar nu știu ce legătură are cu chestia asta. O să-l sun să-l întreb”.

Despre deputatul AUR, Titi Stoica, Nica a susținut că ”nici nu-l cunosc pe domnul ăsta. M-am intersectat doar o dată, cred, a venit la mine la consiliul județean. Mi se pare cam ciudățel”.

Citeste mai mult pe: Pressalert.ro

Practic Alin Nica recunoaște că în grupul politic al PNL s-a stabilit ca unii dintre aleșii peneliști să se „ocupe” de parlamentarii AUR. Mai mult, președintele Consiliului Județean Timiș îl cataloghează pe deputatul Stoica drept „ciudățel”. Probabil că lui Nica i se pare ciudat ca un om care a muncit din greu, în afara țării, să ajungă parlamentar. Nu toți sunt atât de norocoși în viață ca liderul PNL Timiș, care, cu ani în urmă, dădea ture cu o bicicletă prin Dudeștii Noi, până când unii s-au gândit să îl facă primar. Iar de acolo succesul fulminant și o avere pe măsură.

Șandru-Bitea, un tandem de vis al PNL Timiș

Dar cine este deputatul Cosmin Șandru, cel care promitea funcții pentru tot cartierul? Potrivit jurnaliștilor de la Anchete Online, Șandru e ginerele celui mai mare beneficiar de contracte publice din era penelistă a Timișului, domnul Dumitru Dinulescu, fost partener de concedii al primarului Nicolae Robu. Mai jos un fragment dintr-o anchetă documentată publicată de site-ul respectiv de investigații:

„Poveste de succes cu multe milioane în conturile a doi liberali de frunte din Timiș, socru-ginere, abonați la contracte babane cu statul. Când peste 100 de milioane de lei se fac pe bază de culoare politică, e taman ditamai afacere de afacere.

Cine sunt cei doi? Dumitru Dinulescu și Cosmin Șandru.

Dumitru Dinulescu este un veteran al contractelor pe bani publici dar și un liberal cu state vechi în PNL Timiş, încă din 1990, o personalitate a partidului cum îl descria cu ceva vreme în urmă Nicolae Robu, fostul președinte. Același Robu, cel care atunci când era primarul Timișoarei a pus firma colegului de partid să se ocupe de fântânile din oraș. Poveștile legate de relația apropiată dintre Robu și Dinulescu este mult mai complicată decât pare, prin 2014 existând niște acuze cu referire la contracte cu dedicație acordate fiicei lui Dumitru Dinulescu, o tânără activă în organizația de tineret a liberalilor și…fata lui tata.

Însă fără să ne întoarcem în timp găsim destule motive să rămânem în actualitate și privim cu atenție relația liberalului Dinulescu cu banii publici, prin intermediul unui proaspăt candidat la Parlamentul României, nimeni altul decât ginerele omului de afaceri: Cosmin Șandru.

Dar cine este Cosmin Șandru, președintele TNL Timiș și candidat la Camera Deputaților?

Cosmin Șandru este tipul oportunistului perfect. Deloc întâmplător am putea spune, pentru că așchia nu sare departe de trunchi. Tatăl lui, Zaharia Sandru, a fost instalat șef la Direcția Silvică din Caraș-Severin cu susținere de la PSD și propus să meargă șef la Direcția Silvică Timiș cu susținere de la PNL, un an mai târziu. Pentru că nu contează doctrina ci contează funcția. Atâta vreme cât ești pe scaunul de șef, te dai cu orice partid.

Apartenența la familia liberală din Timiș a tânărului Șandru, a fost una de bun augur, atâta vreme cât a reușit să pună mâna pe fata celui mai cunoscut sponsor al liberalilor, candidatul de casă și combinatorul Dumitru Dinulescu, un etern abonat la contracte publice și un prosper patron.

Combinația ginere-socru nu este doar generatoare de influență în partid, era mult prea puțin pentru tânărul oportunist și dornic de afirmare politică în liga mare. Cosmin Șandru a poftit la mai mult. Doar nu era să plece spre zări politice înalte doar cu recomandarea de ginerele lui Dinulescu. Trebuia ceva mai mult, nu? Și așa a ajuns Șandru un mic patron. Mic doar prin comparație cu socrul Dinulescu, pentru că nivelul de contracte atribuite direct, cu dedicație cum se spune, este suficient de mare pentru cineva care are experiență zero în antreprenoriat.”

Mai multe detalii AICI

Culmea e că deși Dumitru Dinulescu a fost ani de zile în siajul lui Nicolae Robu, Alin Nica l-a acceptat rapid în anturajul său și chiar l-a promovat pe ginerică pe listele parlamentare pe un loc eligibil. Iar pentru ca familia să fie liniștită a angajat-o pe fiica afaceristului la Consiliul Județean Timiș, pe postul de consilier al președintelui. O familie fericită, nu una ciudată, potrivit valorilor promovate de domnul Nica.

Nicu Bitea, fost partener de plajă al lui Nicolae Robu

Ajutorul lui Cosmin Șandru în tentativa de a-l mitui pe parlamentarul AUR a fost Nicu Bitea, fost lider al tineretului PDL, în trecut apropiat de Alin Popoviciu.

Pe această filieră și pentru că e ascultător cu șefii, domnul Bitea a prins postul de director al societății timișorene de transport local. Pe vremea când Nicolae Robu trona în filială, Bitea se pare că a fost printre fericiții câștigători ai unui bilet dus-întors la Marea Neagră, unde a petrecut momente politice intense pe plajă, alături de fostul primar, de Popoviciu și de un alt personaj de poveste al PNL Timiș, domnul Cosmin Buboi.

La vremea respectivă au circulat imagini cu această echipă de top, care și pe atunci aranja diverse combinații tot prin deconcentrate. Interesant este faptul că Alin Nica a scăpat de combinatorii Popoviciu și Buboi, dar pe Bitea l-a păstrat în zona de putere a PNL Timiș. Oare de ce? Poate pentru că el nu e „ciudățel”…

Alte informații AICI

Surse foto: pressalert.ro; orasul-timisoara.ro; tion.ro; click.ro