Ca-n Suedia pe drumurile județene din Timiș. Cristian Moș, vicepreședintele USRPLUS al Consiliului Județean Timiș, a anunțat că a fost montată prima trecere de pietoni supraînălțată pe o șosea din județ.

Zilele acestea le-am cerut colegilor de la IPJ Timiș o statistică cu cele mai periculoase treceri de pietoni de pe drumurile județene din Timiș, acolo unde au avut loc cele mai multe accidente rutiere soldate cu răniți grav sau chiar deces. Mi-am propus ca în perioada următoare să facem din creșterea siguranței pe drumurile județene o prioritate. Un prim pas a fost făcut prin amplasarea acestei treceri de pietoni supraînălțate în satul Sinersig, comuna Boldur – aceasta fiind trecerea de pietoni unde s-au pierdut cele mai multe vieți în ultimii ani. Vom continua să căutăm cele mai bune soluții care vor contribui la un trafic mult mai sigur în județul Timiș”, a declarat Cristian Moș.

Trecerea de pietoni supraînălțată a fost montată în cadrul Vision Zero, o strategie de eliminare a deceselor din trafic și a rănilor grave.

Vision Zero este o strategie de eliminare a tuturor deceselor din trafic și a rănilor grave, implementată în mai multe țări, la nivel mondial. Totodată, această strategie are rolul de a încuraja mobilitatea sigură și echitabilă pentru toți. Implementată pentru prima dată în Suedia în anii 1990, Vision Zero s-a dovedit a fi un succes în toată Europa, dar și în America de Nord. Principiile sunt simple, iar implementarea lor ține în primul rând de dorința decidenților. Pe lângă campaniile informare și evenimentele cu scop educativ – ca cel organizat de Comunitatea Moto în urmă cu câteva săptămâni, în parteneriat cu CJT – trebuie luate și măsuri concrete pe drumurile județene”, a detaliat Cristian Moș.