Este o chestiune de zile până când consilierul local Raul Ambruș va fi exclus din PNL Timiș. Anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către Alin Nica, liderul PNL Timiș. Pe lângă Ambruș, vor mai fi zburați din partid și alți 18 membri implicați în scandalurile de la alegerile interne pentru șefia PNL Timișoara.

Domnul Ambruș n-a mai participat la ședințele noastre de grup de consilieri locali și de facto s-a autoexclus practic din PNL, dar vom formaliza această excludere zilele următoare. Urmăm procedurile statutare și domnul Ambruș nu va mai fi membru al PNL, alături de toți ceilalți 18 membri care au fost suspendați în urma incidentelor de la alegerile din organizația Timișoara. Noi vom face oricum demersuri ca să modificăm legea, respectiv Codul Administrativ, în sensul în care să fie mult mai ușor de a transpune în practică decizia de excludere a unui consilier local sau județean, să nu mai trebuiască să așteptăm până se judecă și-n intern în partid, și apoi în instanță, și să se conteste eventual după aceea și ordinul de încetare a pierderii mandatului. Pentru că așa am putea să asistăm la o denaturare a rezultatului votului cetățenilor chiar până la alegerile viitoare și nu este corect, sau la schimbări de majorități de conjunctură”, a declarat Alin Nica.

Șeful PNL Timiș a luat această decizie radicală după ce în noul consiliu de administrație al Colterm au fost numiți și patru liberali din tabăra anti-Nica.

Colegii de la USR au votat un nou consiliu de administrație la Colterm fără a ține cont de partenerii de alianță, alegând să facă o înțelegere pe sub masă cu un consilier local PNL care va fi exclus din PNL, el este deja suspendat, mă refer la Raul Ambruș, și să pună în pericol întreaga construcție solidă care asigură stabilitate în cadrul Consiliului Local Timișoara alături de PNL, care are nouă consilieri locali. USR a negociat cu Raul Ambruș și a pus bătăușii în consiliul de administrație. Noi nu am votat aceste propuneri pentru că am observat că partenerii noștri de la USR sunt mai interesați să promoveze pe funcții oameni care nu au nicio legătură cu domeniul Colterm și îi lăsăm să găsească soluții cu acești oameni pe care ei și i-au ales să rezolve problemele”, a afirmat Alin Nica.

Pe lângă Raul Ambruș, vor fi excluși din PNL Timiș și Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu și Andrei Săvulescu.