Primăria Timișoara a fost lăsată cu ochii în soare de guvernul demis Cîțu, care nu a dorit să aloce niciun leu instituției. Dominic Fritz a cerut bani guvernului pentru a achita o parte din datoriile Colterm, iar acum rămâne ca cei din primărie să găsească soluții pentru a ieși din iarnă.

Pe de altă parte, Alin Nica, șeful PNL Timiș, susține că guvernul nu ar avea de ce să dea bani Primăriei Timișoara, pe care o acuză de incompetență.

Am văzut declarația domnului primar, că dorește bani pentru Colterm. La realizarea bugetului pe 2021, acest hulit de către USR guvern Cîțu a dat Timișoarei 28 de milioane de lei pentru reabilitarea a două străzi și a unui parc. M-am dus să văd ce se întâmplă cu acele lucrări. Ei bine, acele lucrări începute de administrația liberală sunt și acum în același stadiu, în paragină, cu prea puține progrese. Banii respectivi nu au fost practic cheltuiți și atunci de ce să vii să ceri bani în plus când tu nu ai reușit să cheltui nici banii pe care i-ai primit la început de an?”, a afirmat Alin Nica.

Șeful PNL Timiș a mai anunțat că nu va fi de acord ca primăria să majoreze prețul gigacaloriei, pentru a reuși să achite amenda primită pentru că nu au fost cumpărate certificatele verzi pentru Colterm.

Vă spun un lucru foarte clar. Nu sunt de acord, și PNL nu va fi de acord, cu transferul către populație în prețul gigacaloriei a amenzii pe care Coltermul a luat-o din cauza, să zic incompetență, să zic neglijență sau abuz al celor de la USRPLUS, al primăriei, care nu s-au aplecat asupra acestei probleme. Eu cred că, și fac un apel aici la instituțiile abilitate, să cerceteze cine sunt vinovații pentru această amendă care în mod nejustificat domnul primar dorește fie să o plătească din banii timișorenilor, prin majorarea prețurilor, fie să se milogească la guvern, ca guvernul să i-o plătească. Eu vă spun că nicio variantă nu este corectă. Trebuie să o plătească cei vinovați că au primit-o. Trebuie să găsească o soluție, pentru că nici până acum certificatele verzi nu au fost achitate”, a declarat Alin Nica.

Liderul PNL Timiș a mai precizat, cu privire la situația de la Colterm, că „niciun om cu scaun la cap nu ar băga bani într-o gaură neagră”.