Parlamentarii PNL de Timiș nu suportă critica din partea presei, iar atunci când pot fac presiuni inimaginabile inclusiv pentru scoaterea unor texte de pe anumite site-uri.

Cazul deputatului Cosmin Șandru, care e acuzat că a încercat să mituiască un ales de la AUR pentru a nu participa la moțiune reprezintă doar vârful unui iceberg al abuzurilor la care se dedau unii dintre fondatorii #echipeicâștigătoare.

După ce a apărut în spațiul public înregistrarea cu tentativa de mituire, imediat au început să curgă telefoanele pentru a mistifca realitatea. Au dat vina pe celălalt participant la întâlnire, pe directorul STPT, Nicu Bitea, care în accepțiunea celor care azi controlează PNL Timiș este cantitate neglijabilă în raport cu ginerele afaceristului Dinulescu, omul cu care Nicolae Robu își făcea concediile.

Tot #echipacâștigătoare a încercat să blocheze, acolo unde a putut, anumite articole. Vă dați seama cât sunt de ridicoli și de mici unii dintre cei care se cred azi atotputernici în România. Când toată presa din țara vuiește în legătură cu acest megascandal, ajuns la DNA, ce rost are să mai pui diverși proxy să dea telefoane pe la editori de publicații?! Mai ales că sute de români îi înjură la propriu pe aceștia pe paginile lor de Facebook. Asumat, cu nume și prenume.

Așa cum am spus, cazul Șandru e doar unul cu notorietate, însă sunt cel puțin doi parlamentari, dintre care unul își asumă direct, care fac presiuni pe unde pot pentru a bloca articole care vorbesc despre realitatea politică din organizația PNL Timiș. Nu mai departe de ziua de marți, adică fix atunci când se vota moțiunea de cenzură, un deputat penelist de Timiș a sunat un șef de instituție pentru a face presiuni fix în acest sens. Mă rog, a abordat și un alt subiect sensibil din instituția respectivă. Pe moment așteptăm să se strângă mai multe dovezi și le vom da publicității!

Parlamentarii care aleg să facă astfel de presiuni, chiar dacă nu tot timpul direct, ar trebui să știe că intimidarea, traficul de influență, abuzul de putere sunt fapte penale, iar imunitatea nu îi apără decât în cazul unor declarații politice. Acești oameni au fost aleși de cetățeni pentru a-i reprezenta în Parlament, nu pentru a-și multiplica exponențial averile sau pentru a fi protejați atunci când încalcă legea.

Știm că #echipacâștigătoare are senzația că puterea e veșnică, dar cei care o compun ar trebui să nu uite că am mai avut domni și doamne mai ales care au crezut că fac partea din Olimpul zeilor, dar când au căzut în realitatea zilei s-au trezit direct în postura de inculpați. Așa că…mai ușor cu presiunile, pentru că sunt fapte ce intră sub incidența penală. Mai ales că dovezile tot vin și vin…

Alte detalii:

voceatimisului.ro

libertatea.ro

voceatimisului.ro

Autor: N. Ivan

Preluare foto: pressalert.ro