Primăria Timișoara anunță că a luat decizia de a monta stâlpi de delimitare a pistelor de biciclete pe trei străzi din oraș, astfel încât iubitorii mersului pe două roți să fie mai în siguranță.

Au fost montați stâlpii de delimitare pentru sporirea siguranței pe Budai Deleanu. Este una din măsurile pe care le implementăm pentru a spori siguranța pietonilor și bicicliștilor în oraș. Fiecare cetățean folosește mai multe mijloace pentru a se deplasa, printre care și bicicleta, un obicei pe care vrem să-l încurajăm, deoarece este sănătos și nepoluant. Avem de îndeplinit câteva condiții pentru infrastructura ce încurajează mersul pe bicicletă: siguranță, comfort și eficiență în utilizare, acestea fiind luate în considerare pentru Budai Deleanu. Astfel de stâlpișori au fost montați și pe următoarele străzi: Carol Telbisz și Eneas”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției informează că vor să ia și alte măsuri cu scopul de a spori siguranța pietonilor. Și anume, trecerile de pietoni de lângă școli vor fi supraînălțate, iar cele de pe arterele principale vor fi suprailuminate.