Zilele lui Raul Ambruș în PNL Timiș sunt numărate. Consilierul local acuzat de provocarea scandalurilor de la alegerile interne pentru șefia PNL Timișoara a fost suspendat din partid în această vară, iar Alin Nica, șeful PNL Timiș, anunța săptămâna trecută că acesta urmează să fie exclus din PNL.

Iată că aseară s-a făcut un pas important în acest sens, după ce Biroul Politic Local al PNL Timișoara a decis, prin vot secret, înaintarea către Biroul Politic Județean al PNL Timiș a propunerii de excludere din partid a lui Raul Ambruș.

Această excludere este cauzată de atitudinea acestuia din ultimele luni de zile, dar foarte mult a contat poziția acestuia din CL Timișoara, când împotriva hotărârii partidului, a votat contra intereselor politice a acestuia, având o poziție ostilă în permanență față de proprii colegi și refuzând dialogul politic cu conducerile PNL Timișoara și PNL Timiș. Prin urmare, ne vom delimita de orice vot și atitudine a acestuia în cadrul CL Timișoara”, a transmis PNL Timișoara.

În cadrul aceleiași ședințe a BPL PNL Timișoara, s-a decis excluderea unui număr de 21 de membri.

Prin aceste măsuri nu a fost sancționată opinia politică, ci modul violent prin care aceste persoane s-au manifestat de-a lungul a mai bine de 3 luni. Anterior acestor alegeri interne, am încercat în dese momente să avem un dialog, să găsim o cale de mijloc în vederea închegării unei echipe care să dezvolte și să promoveze ideile liberale în Timișoara, dar am fost refuzați și excluși din orice dialog”, a precizat președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără.