Venirea frigului i-a luat prin surprindere pe cei aflați în conducerea Primăriei Timișoara. Pentru că sălile de clasă nu pot fi încălzite, conducerile a patru școli din Timișoara au luat decizia de a suspenda activitățile, astfel că orele se vor desfășura online.

Este vorba de Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Școala Generală 19 și Școala Generală 16. În aceste unități de învățământ sunt înscriși aproape 5.000 de elevi în 189 de clase.

Patru unități de învățământ din Timișoara vor trece la activități didactice online ca urmare a frigului din clase. Probabil că vor urma și alte unități de învățământ, în urma analizei pe care o vom face astăzi. Se revine la școală atunci când se încălzesc sălile de clasă. Am discutat cu reprezentanții autorităților locale despre această situație. Începând de luni s-au făcut probe către toate punctele termice din oraș, dar furnizarea de agent termic este la o temperatură scăzută pentru că durează și încărcarea instalațiilor, etc. Probabil că în câteva zile se va regla această situație”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Pe de altă parte, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, susține că s-a ajuns în această situație din cauza lucrărilor nefinalizate de modernizare a rețelelor de termoficare, în cadrul unui proiect european.

De luni, Colterm a început furnizarea de agent termic în toată Timișoara. Durează o zi, două, trei ca întregul agent termic să ajungă până la toate terminațiile. În acest an s-a lucrat la rețeaua primară de distribuție și de transport, dar și la rețeaua secundară. Primăria Timișoara are un proiect de 130 milioane lei, pe fonduri europene, prin care schimbă 30 de kilometri de rețea primară de transport. Firma a început să lucreze în aprilie și din cauza anumitor probleme pe care le-a avut pe proiect sau a unor diferențe dintre realitate și proiect, a avut anumite întârzieri”, a afirmat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei susține că lucrările ar urma să fie finalizate zilele următoare, dar nu a putut da un termen de la care căldura va fi reluată în școlile închise din cauza frigului.