A fost scandal mare în primăvara acestui an după ce Ana Munteanu, consilier local USR, a descins cu jandarmii într-un restaurant din Timișoara pentru a demonstra că localul nu respectă măsurile împotriva Covid-19. Acum, patronul acestui restaurant o acuză pe Ana Munteanu că a reușit să-i închidă un local aflat în Piața 700, cu scopul de a se răzbuna pentru incidentul din luna martie.

Concret, este vorba de Berăria 700, locație căreia polițiștii locali au decis să-i suspende activitatea pentru o perioadă de 15 zile, pe motiv că tulbură liniștea publică.

Într-o perioadă marcată de un vârf pandemic ce lovește atât în sănătate, cât și în economia națională, Primarul Timișoarei a decis, în același spirit neo-marxist, USR-ist, continuarea activității începută de colega sa de partid Ana Munteanu, de care în primăvara acestui an se dezicea, negând cu vehemență orice implicare. Domnul Dominic Samuel Fritz a decis în data de 04.10.2021 suspendarea activității societății noastre DEL CORSO FAMILY SRL, la punctul de lucru Berăria 700 pentru 15 zile de la data comunicării dispoziției sale. Dispoziția a fost comunicată în data de 12.10.2021 ora 14.00. Primarul a emis această dispoziție după ce am atenționat instituțiile abilitate care au avut rol consultativ (Direcția Poliției Locale Timișoara, Serviciul Inspecția Comercială) că orice acțiune de suspendare este un abuz, câtă vreme nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru luarea acestei măsuri. Astfel măsura a fost dispusă ca urmare a tulburării liniștii publice dupa ora 22.00 prin programul de muzică tradițional românească. Normele legale oferă această posibilitate doar în situația în care abaterea s-ar fi repetat, însă societatea noastră a fost sancționată doar o singură dată”, a semnalat Dan Dinu, patronul Berăriei 700.

Dan Dinu a anunțat că a atacat această decizie în instanță și a solicitat recuperarea prejudiciului suportat de societate în urma acțiunii poliției locale.

Pe de altă parte, Poliția Locală Timișoara a transmis un comunicat de presă, informând că Berăria 700 a fost sancționată de două ori pentru gălăgie, în lunile mai și august. Mai mult, reprezentanții instituției susțin că firma care deține restaurantul mai are și alte sancțiuni pentru lipsa acordului pentru terasele de pe str. Gheorghe Lazăr și Piața Unirii.

Menționăm că Poliția Locală Timișoara nu face decât să aplice legea, cel mai relevant barometru fiind populația. De la începutul acestui an, dar în special pe timpul verii, au fost înregistrate la Poliția Locală Timișoara peste 150 de sesizări cu privire la tulburarea liniștii publice în zone de locuințe, prin muzica la intensitate mare pe terase, în cluburi ori la societăți comerciale ce au ca domeniu de activitate alimentația publică. Ca urmare a acestor sesizări, au fost efectuate verificări în teren, fiind aplicate conform Legii 61/1991 republicată, 236 sancțiuni pe această linie, atât la persoane fizice, cât și la persoane juridice”, a informat Poliția Locală Timișoara.