Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, solicită conducerii Colterm, dar și celor responsabili din primărie, să facă public un plan concret prin care societatea de termoficare a orașului va reuși să depășească această iarnă. Vă reamintim că patru școli din Timișoara au fost închise din cauza frigului, iar mulți cetățeni încă nu au căldură în locuințe.

Cred că e momentul ca cei care au în mână frâiele Colterm, director, membri CA, dar și cei care răspund public de această societate să iasă într-o conferință de presă și să explice cetățenilor ce se întâmplă cu adevărat. A trecut mai bine de un an de la alegeri, o vară în care trebuia executate lucrări de reabilitare a rețelei. Este momentul de a ieși de după cortina rețelelor sociale, de a lăsa la o parte comunicatele și de a-și asuma cu responsabilitate problemele. Cetățenii trebuie să știe cât este costul de producție a gigacaloriei, în condițiile folosirii gazului sau al cărbunelui, care este situația reală, când vor primi timișorenii agentul termic îndestulător pentru a trăi decent iarna aceasta. Avem școli închise din cauza lipsei căldurii, avem spitale cu oameni bolnavi care au nevoie, pe lângă tratamentul adecvat, de căldură. Nu ne putem ascunde doar în spatele comunicatelor făcute din birouri și postate pe Facebook! Asumarea înseamnă înfruntarea și explicarea realității”, a declarat Cosmin Tabără, liderul PNL Timișoara.

Pe de altă parte, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a dezvăluit faptul că, în acest moment, Colterm, nu are deloc cărbune și nici bani pentru a cumpăra gazul necesar producerii energiei termice.

Din ciclul “minciunile și manipulările băieților deștepți, reformatori și mari salvatori ai Colterm SA”… Mai jos, dovada clară a faptului că încă din 18 august 2021, chiar și în septembrie, unul din furnizorii de cărbune importanți ai Colterm, a făcut demersuri privind negocierea cantităților și graficului de livrare de cărbune, însă s-a lovit de un zid. În plus, aveți și poziția aceluiași furnizor la solicitarea făcută de băieții deștepți abia în data de 05.20.2021, când au catadicsit ei să se trezească că n-au pic de cărbune și nici bani de gaz nu au. În mod previzibil și de înțeles, AMV Style SRL, raportat la data foarte târzie, 05.10.2021, la care Colterm s-a trezit să discute de cantități și grafic livrare, le răspunde că… să mai aștepte întrucât întârzierea cu care a venit solicitarea presupune dificultăți în pregătirea producției… printre altele! Prin urmare, situația e dezastruoasă… nu numai că nu avem stoc de cărbune, dar nu avem nici perspectiva livrării în timp util a cantităților necesare de cărbune! Inconștienților, să vă fie rușine”, a scris Roxana Iliescu, pe Facebook.