PNL Timiş continuă seria neagră a faptelor politice, care mai nou se transformă în dosare penale.

DNA a informat oficial că a început urmărirea penală pentru dare de mită împotriva deputatului Cosmin Şandru şi a directorului STPT, Nicolae Bitea.

Cei doi sunt cercetaţi pentru că au vrut să-i ofere diverse favoruri unui parlamentar AUR pentru ca acesta să absenteze de la votul moţiunii.

Şandru este ginerele multimilionarului Dumitru Dinulescu, un afacerist penelist, abonat la contracte cu statul. În favoarea deputatului acuzat de DNA a sărit la momentul respectiv şi doamna Alina Gorghiu, senator de Timiş, cea care controlează total filiala, condusă doar formal de Alin Nica.

Nicolae Bitea este un politruc pedelist, care a fost ani de zile în siajul lui Alin Popoviciu, alt client mai vechi al DNA.

Alte detalii AICI

UPDATE!

”Le cer domnilor Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș și Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei timișorene de transport public.

Au apărut informații că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistrați oferind funcții în deconcentratele din Timișoara și Timiș contra voturi împotriva moțiunii de cenzură.

Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, in condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale.

Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL. Dar realitatea este că, în spatele ușilor închise, așa au funcționat administrațiile orașului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzactionalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timișoara.

Cer PNL Timiș să se delimiteze clar și public de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică.

Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport.

Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice.”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a avut imediat o reacţie pe Facebook.