PNL Timiș a ajuns la cea mai de jos cotă a existenței sale. Organizația condusă doar pe acte de Alin Nica, dar controlată în realitate de alții, se află, de luni de zile, în mijlocul unor scandaluri de proporții. După ce s-au bătut în stradă, peneliștii timișeni s-au angajat trup și suflet în lupta pentru putere din partid, mânați nu de Nica, ci de senatorul Alina Gorghiu, de primarul  ex PDL Dănuț Groza de la Sânnicolau, fiind încurajați și de parlamentari televizați precum Ben Oni Ardelean și Marilen Pirtea. Astăzi, a picat o nouă bombă, cu iz penal, un deputat, Cosmin Șandru și un director penelist, Nicolae Bitea sunt cercetați de DNA pentru că au încercat să mituiască un ales al AUR pentru a nu participa la moțiunea de cenzură.

Cam acesta este tabloul PNL Timiș, însă mai interesante sunt profilurile personajelor. Un simplu search pe Google despre cei trei parlamentari amintiți mai sus ne arată cine sunt aceștia de fapt. Nu avem spațiu suficient pentru a descrie sau prelua sau cita sutele de articole despre Gorghiu, Ardelean și mai nou Pirtea. O accesare a paginilor de politician ale primilor doi ne va determina să ieșim imediat de pe Facebook. Și domnul rector Pirtea mai nou e personaj de povești cu iz de combinații cu banul statului, așa cum scrie presa locală.

Nu mai amintim aici despre legăturile prin interpuși ale deputatului Ben Oni Ardelean cu firme abonate la contracte cu societățile din subordinea Primăriei Timișoara. E simplu să căutăm pe internet folosind cuvântul „Rogera”.

Acum, parlamentarii de Timiș și Alin Nica tac. Nu mai au glas. Nici măcar vocala doamnă Gorghiu nu mai afirmă că pe înregistrările puse la dispoziția DNA și presei de AUR nu e vocea lui Cosmin Șandru. De ce a simțit oare șefa comunicării #echipeicâștigătoare să intervină în subiect? Oare cât au știut Alin Nica și Alina Gorghiu despre demersul stupid și cu iz penal al tandemului de vis Șandru-Bitea? Oare cei doi s-au dus de capul lor să încerce să-l corupă pe parlamentarul AUR? Nu au vorbit înainte cu nimeni din conducerea filialei? Vor lua tinerii Șandru și Bitea pe ei toată fapta sau vor spune tot atunci când vor fi audiați de procurorii DNA? Sau li se va promite sprijin în justiție? În Timiș nu ar fi prima dată când politicieni intervin în actul de justiție.

Autor: N. Ivan

Preluări foto: gazetadinvest.ro; luju.ro; bugetul.ro