Deputatul PNL Cosmin Șandru, precum și liberalul Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara, nu vor să facă nicio declarație după ce au fost puși sub acuzare de DNA pentru dare de mită. Vă reamintim că cei doi au încercat să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votul moțiunii, în schimbul numirii unor apropiați în posturi de conducere ale unor instituții publice.

PNL Timiș a transmis, în primă fază, că parlamentarul Cosmin Șandru s-a autosuspendat din PNL, iar până la finalizarea anchetei nu dorește să facă nicio declarație. „Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nicio declarație pe marginea acesteia până la finalizare„, a declarat Cosmin Șandru.

Ulterior, PNL Timiș a revenit pentru a anunța că și Nicolae Bitea, membru în Biroul Politic Județean al organizației județene, s-a autosuspendat din PNL, până la finalizarea anchetei și nu vrea să spună nimic cu privire la această situație.

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, a transmis DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.