PNL strică planurile Primăriei Timișoara, care intenționează să tripleze facturile la căldură și apă caldă pentru a salva Colterm. Adrian Lulciuc, liderul consilierilor locali PNL, a anunțat că alături de colegii săi nu va vota proiectul de hotărâre pregătit de municipalitate.

Neștiința lui Dominic Fritz va fi plătită scump de către timișoreni! Administrația USR plănuiește să achite amenda de 21 milioane de euro primită de Colterm pentru neachiziționarea certificatelor pentru emisiile de CO2, prin majorarea cu 300% a prețului gicacaloriei. Proiectul de hotărâre va intra marți în plenul Consiliului local. Grupul PNL nu va vota o asemenea aiureală legislativă care nu face altceva decât să pună pe umărul cetățenilor un cost imens generat de incompetența și lipsa de experiență a unor oameni care au primit un vot de încredere masiv, tocmai pentru a rezolva probleme și nicidecum, pentru a crea unele noi”, a afirmat Adrian Lulciuc.

Consilierul local PNL a mai afirmat că nu este o soluție ca timișorenii să plătească facturi uriașe în această iarnă, ci primăria ar trebui să găsească alte soluții urgent.

În HCL 491/19.10.2018 am aprobat un plan tarifar asumat de Colterm, care presupunea o creștere graduală a prețului gicacaloriei. Acesta urma să ajungă în 2040 la 447,1 lei, în timp ce ținta pentru 2021 era 383,8 lei. Astăzi, USR ne propune un preț de 644 lei, mult mai mare decât limita prevăzută pentru următorii 19 ani. E o chestiune de neacceptat pentru orice om care înțelege că nu ne putem juca cu previzionările companiilor de stat care gestionează bani publici. Ca liberal, spun foarte clar: majorarea tarifelor pentru energie și mutarea poverii fiscale de la stat către cetățean, nu este niciodată o soluție viabilă. Primăria Timișoara are obligația să găsească urgent resurse și soluții pentru ca timișorenii să nu stea în frig în această iarnă. Cred că cei care se fac vinovați prin neglijența lor, de amendarea Colterm, trebuie să plătească”, a declarat Adrian Lulciuc.

De asemenea, Radu Țoancă, liderul consilierilor local PSD, crede că dacă facturile se vor mări, mulți timișoreni se vor debranșa de la Colterm.

Dacă luni se va găsi o soluție financiară și un furnizor de gaz și nu se va opri căldura și apa caldă în Timișoara, populația și ceilalți consumatori racordați la Colterm (creșe, gradinițe, școli, spitale, alte instituții publice) vor mai avea un mare hop lunar de trecut: factura triplată – ceea ce va duce la pauperizarea multor familii din Timișoara și la debranșări masive, pe motiv de neplată. Vom propune ca înaintea plenului să se convoace o ședință AGA Colterm de urgență pentru discutarea acestui nou preț, unde vom propune măsuri de diminuare a sumei de 644 de lei. În paralel, este nevoie de urgentarea aprobării la București a demersurilor legislative ale PSD de plafonare a prețului la gaze naturale și de reducerea TVA la energie de la 19 la 5 la sută”, a afirmat Radu Țoancă.