Timișorenii racordați la sistemul de termoficare vor plăti facturi uriașe în această iarnă pentru căldură și apă caldă. Deocamdată, nu se știe dacă acestea vor fi triplate sau dublate. Vă reamintim că a fost pregătit un proiect de hotărâre care prevede triplarea facturilor, însă Dominic Fritz a anunțat astăzi că va propune dublarea lor, pentru că ar fi costuri mult prea mari pentru timișoreni.

Colterm a propus triplarea tarifului de termoficare pentru abonații săi, în contextul creșterii masive a prețului la gaze naturale. Având în vedere impactul pe care o asemenea măsură îl va avea asupra timișorenilor, voi propune Consiliului Local să limiteze această propunere a Colterm la o dublare a tarifului. Sunt absolut conștient că nici aceasta nu este o decizie populară, dar mi-o asum ca o parte a unei soluții necesare și responsabile în situația de față”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a făcut din nou apel la Guvern să ajute Primăria Timișoara pentru ca locuitorii să aibă căldură în această iarnă, ca urmare a scumpirii gazului.

Este în continuare o realitate matematică care se aplică la nivelul întregii țări: costurile pentru termoficare nu vor putea fi niciunde în România suportate doar de populație și de bugetele locale, sumele fiind mult prea mari. Sper să avem în cel mai scurt timp un Guvern plin cu care să putem discuta. Știu că și o dublare a tarifului va depăși posibilitățile financiare pentru mulți timișoreni. Am încredere că Legea consumatorului vulnerabil va atenua din efectele acestei decizii și sper că viitorul guvern va lua măsuri suplimentare pentru populație. Deciziile populare menite să peticească problemele pe termen scurt, rareori sunt cele responsabile, cu efecte benefice pe termen lung. Eu trebuie să aleg calea responsabilă. Și nu pot să fiu decât sincer cu timișorenii: va urma o iarnă foarte grea pentru Timișoara, pentru România și chiar pentru întreaga Europă. Încercăm din răsputeri să ținem termoficarea în picioare, chiar și într-un sistem de avarie. Împreună cu echipa mea vom face tot ce ține de noi pentru binele tuturor timișorenilor, indiferent dacă sunt sau nu racordați la Colterm”, a afirmat primarul Timișoarei.