Vizită importantă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății, condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criză, s-a întâlnit, în această dimineață, cu cei aflați în conducerea unității medicale.

Specialistul OMS a vrut să vadă care sunt condițiile de tratament din unitatea sanitară aflată în linia întâi a luptei împotriva Covid-19, care sunt nevoile medicilor și cum poate ajuta organizația spitalul timișean. De asemenea, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat zona unde se fac triajul și evaluarea pacienților Covid-19, radiologia, acolo unde pacienții sunt evaluați imagistic, dar a vrut să afle mai multe informații și despre programul Pandemic Controller, elaborat de medicul Virgil Musta.

“Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, care doresc să vadă situația reală, în teren, și împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încât să ținem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem și sprijinul pe care OMS îl poate oferi țării noastre”, a declarat Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Vrem să vedem situația în teren, efectiv, dincolo de statistici și de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Știm că, acum, este o presiune uriașă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ținem scăzut numărul de cazuri, să facem în așa fel încât pacienții să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unitățile sanitare. Așa că, această vizită este extrem de importanta și, la final, vom trage concluziile”, a afirmat dr. Heather Papowitz, reprezentantul OMS.

Totodată, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a precizat că delegația reprezentanților OMS a fost interesată, în special, de circuitul pacienților, precum și de metode de diagnostic și tratament. „Sperăm în ajutorul dânșilor și să vedem că se va termina acest val 4„, a adăugat Cristian Oancea.

Mâine, 26 octombrie, și primarul Dominic Fritz se va întâlni cu delegația OMS, pentru a discuta despre soluțiile pe termen scurt și mediu pentru campania de vaccinare locală și creșterea ratei de vaccinare.