Consiliul Local Timișoara este convocat în ședință marți, 26 octombrie, fiind supuse votului o serie de proiecte de hotărâre importante. Printre acestea se numără triplarea facturilor la căldură și apă caldă în cazul timișorenilor racordați la sistemul de termoficare al orașului, dar și creșterea unor taxe și impozite locale, de anul viitor.

PSD Timiș a anunțat că nu va vota niciunul dintre cele două proiecte, pe motiv că reprezintă niște lovituri financiare prea mari pentru timișoreni.

PSD se opune majorărilor impozitelor și gigacaloriei! Coaliția USR-PNL le pregătește timișorenilor două lovituri financiare crunte. La ședința de plen a Consiliului Local de mâine există două proiecte care, dacă vor fi aprobate, vor lovi o mare parte a populației orașului. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale pe anul 2022, care prevede majorări de până la trei ori mai mari pentru anumite categorii, și despre proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei în Timișoara. PSD nu va vota nicio majorare de taxe și impozite pentru anul 2022, ci va propune amendamente de diminuarea acestora. Dacă aceste majorări vor fi aprobate, acest lucru se va realiza cu complicitatea PNL! Degeaba președintele Alin Nica susține că liberalii nu vor susține niciun fel de scumpiri, în condițiile în care un consilier PNL votează cu USR și le asigură întotdeauna majoritatea în plen”, a declarat Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara.

De asemenea, șeful PSD Timișoara a explicat că nu aleșii locali de la acest partid nu vor vota nici noul preț la gigacalorie, pe motiv că „este inadmisibil să mărești facturile pentru populația dependentă de Colterm pentru a acoperi amenda de 21 de milioane de euro și managementul dezastruos al societății de termoficare„.

Intenția Primăriei Timișoara de a majora anumite taxe și impozite locale de anul viitor este criticată și de către Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei.

Unicul partid ce guvernează local și-a asigurat deja cele 14 voturi necesare trecerii acestor hotărâri. Prin ce metode … sigur nu prin cele clamate în campania electorală. Despre taxe și impozite am mai vorbit aici. E aberant ca în condițiile în care încasezi cu 200 de milioane mai mult față de 2019 (momentul creșterii impozitelor) doar din cotele din impozitul pe venit, fără să faci nimic, să ceri acum o nouă majorare. Dimpotrivă e necesară și posibilă o scădere pentru persoane juridice”, a declarat Dan Diaconu.