Va fi căldură în locuințele timișorenilor și în spitale toată luna noiembrie. Primăria Timișoara a tăiat din bugetul de funcționare, astfel că a făcut rost de 15,3 milioane lei pentru a acoperi facturile la gaz ale Colterm până la sfârșitul lunii.

Am tăiat astăzi drastic bugetul de funcționare al primăriei astfel încât să eliberăm resurse financiare pentru a suporta creșterea prețului la gaz. Toate fondurile pe care le-am tăiat sunt de la capitolul funcționare. Nu am luat niciun leu din capitolul de investiții și sper, cu toată puterea mea, să nu fim nevoiți să o facem. Am tăiat 3 milioane de lei din fondul de salarii. Am mutat un excedent de 3,7 milioane de lei, rezultat de refuzul la plată a serviciilor neefectuate de salubrizare. La fel și în cazul întreținerii spațiilor verzi: 2 milioane de lei. Am mai mutat spre căldura și apa caldă în oraș 1,5 milioane de lei de la iluminat public, fonduri necheltuite, și întreg fondul de rezervă de 2,5 milioane de lei”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a precizat că nu știe ce se va întâmpla în cele trei luni de iarnă, dacă Guvernul nu va aloca banii promiși pentru susținerea termoficării din marile municipii din România.

Bugetul local a dat, în acest an, tot ceea ce putea să dea spre Colterm, 153 de milioane de lei, doar pentru facturi curente. Acestei sume uriașe se adaugă alocarea primită de la Consiliul Județean în valoare de 1,2 milioane de lei.
Eforturile timișorenilor și ale bugetului local nu vor fi suficiente pentru a trece cu bine această iarnă. De aceea, așteptăm ca Guvernul să materializeze promisiunile făcute la începutul acestei săptămâni și să aloce bani de la Fondul de Rezervă pentru a putea asigura furnizarea căldurii și a apei calde pe întreaga durată a iernii, în spitale, școli și gospodării
”, a declarat Dominic Fritz.