Bănățenii vor putea ajunge mai ușor într-unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a primit, vineri, vizita unei delegații a companiei Turkish Airlines, cu care a discutat despre oportunitatea operării unei rute directe din Timișoara către Istanbul.

În momentul de față, compania turcă analizează avantajele oferite de trei aeroporturi din țara noastră (Timișoara, Brașov și Iași), urmând să aleagă un singur oraș din care va pleca noua cursă. Spre deosebire de celelalte două aerogări, cea din Timișoara are avantajul deținerii unei autorizații din partea Autorității Române de Aviație. Vicepreședintele Alexandru Proteasa a prezentat mai multe argumente în favoarea aeroportului din Timișoara, dintre care, cel mai important este titlul de Capitală Culturală Europeană a Culturii în 2023, alături de o altă destinație apropiată, Novi Sad (Serbia), lucru ce va genera un potențial ridicat al numărului de turiști”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Totodată, potrivit reprezentanților instituției, la Aeroportul din Timișoara există un plan de extindere care va aduce doar beneficii pentru eventualii operatori.

Viziunea noastră de dezvoltare a aeroportului și a județului, precum și poziția geografică, sunt principalele argumente pentru alegerea Timișoarei de către compania turcă”, a declarat Alexandru Proteasa, la finalul întâlnirii.