Vești bune aduse de Primăria Timișoara. Se fac pași cu scopul reabilitării a încă unui fost cinematograf de stat din Timișoara. Este vorba de cinematograful Freidorf, pentru care instituția caută proiectant. Astfel, au fost scoase la licitație serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru modernizarea acestuia și transformarea lui în centru cultural și educațional.

Proiectul privind reabilitarea cinematografului Freidorf a fost depus pentru finanțare prin programul POR 2014-2020, cererea fiind în etapa de evaluare tehnică.

Intervențiile propuse prin proiect vizează investiții în reabilitarea și dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale și activități culturale. Astfel viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97, va cuprinde: o clădire pe două niveluri supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare. Centrul Cultural și Educațional va oferi servicii culturale și servicii sociale de tip- Centru de zi pentru asistență integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală a investiției este de 2,3 milioane lei, la care se adaugă TVA. În ceea ce privește serviciul de proiectare, contractul este estimat la 56.000 lei, plus TVA, iar ofertele trebuie depuse până la data de 12 noiembrie, ora 23.59.