Deputatul AUR Dan Tănasă a depus o plângere penală în cazul amplasării statuii baronului Samuel von Brukenthal în centrul Sibiului. Cunoscut activist civic, Dan Tănasă are suspiciuni în legătură cu procesul de emitere a documentelor de urbanism, necesare în cazul unor intervenţii în spaţiul public.

„În calitate de deputat am formulat și depus astăzi la Ministerul Public un denunț penal în cazul amplasării statuii baronului Brukenthal în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu.

Am solicitat organelor de cercetare penală să verifice dacă în cauză s-au respectat prevederile legale având în vedere faptul că statuia a fost amplasată în data de 11 septembrie iar certificatul de urbanism și autorizația de construire au fost emise în data de 9, respectiv 10 septembrie. Situația este una cu totul excepțională, instituțiile publice s-au mișcat extrem de rapid în acest caz în timp ce în alte cazuri durează luni sau chiar ani pentru întocmirea documentației legale.

Procurorii vor lămuri dacă în acest caz s-a încălcat legea și dacă actele emise au respectat termenele și cerințele legale.”, a scris parlamentarul AUR pe pagina sa de Facebook.