Administrația Fritz intenționează să salveze Colterm, pe care a băgat-o în insolvență din cauza datoriilor uriașe, tot cu vechii oameni. Luni, în ședința Consiliului de Administrație, s-a decis numirea în funcția de director tehnic a lui Petre Nenu. Acesta a fost director general interimar al Colterm în perioada februarie – august a acestui an, în care societatea a primit amenda de 21 milioane euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi necesare.

În aceste condiții, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, anunță că pe abonații Colterm îi vor aștepta zile friguroase.

Timișoreni, obișnuiți-vă cu frigul! În cursul zilei de ieri, Consiliul de Administrație al Colterm a luat hotărârea halucinantă de a-l numi pe Petre Nenu în funcția de director tehnic! Această numire a fost făcută datorită competențelor extraordinare de care Nenu a dat dovadă în calitate de director general interimar, în perioada 18.02.2021- 16.08.2021, printre care: neachiziționarea certificatelor de CO2 cu suma totală de bani (aproximativ 20 milioane lei) primită de la primărie- a cumpărat doar de vreo 18 milioane lei; încasarea fabuloasei amenzi în valoare de 21 milioane euro; (…) nedeterminarea structurii de funcționare a societății pentru sezonul de iarnă 2021/2022 (mai exact cât cărbune și cât gaz urmează a consuma societatea în vederea asigurării apei calde și a căldurii în sezonul de iarnă); neconstituirea stocului de cărbune”, a declarat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România a adăugat că nu s-ar mira deloc dacă Petre Nenu ar fi propus și pentru funcția de administrator special al Colterm, având în vedere decizia de ieri din Consiliul de Administrație.