Răzvrătitul Raul Ambruș a reușit să realizeze alternativa la PNL Timiș. Consilierul local proaspăt exclus din PNL anunță că în doar câteva zile va fi definitivată procedura de înființare a Platformei Liberal Conservatoare Timiș. Între timp, au fost stabiliți membrii fondatori.

Vreau să vă anunț că Platforma Liberal Conservatoare Timiș începe să se contureze și mai avem de așteptat doar câteva zile pentru definitivarea procedurilor de înființare. Sunt optimist că va fi cea mai importantă mișcare politică liberală din Timișoara. Inițiativa Platformei a aparținut sutelor de membri ai PNL care m-au susținut în alegerile din 3 iulie și care nu se regăsesc în partidul condus de Alin Nica și Dănuț Groza. Până acum am reușit să definitivăm forma juridică a Platformei, am depus actele pentru înființare și am avut zeci de întâlniri cu liberali dornici să se alăture proiectului, de la primari la consilieri locali și simpli simpatizanți. Lucrăm la programul politic și administrativ, la obiectivele pe care ni le propunem și am conturat grupul membrilor fondatori, care sunt liberali autentici și care de-a lungul întregii lor activități s-au dedicat în totalitate liberalismului. Iată că vremurile pe care le trăim i-au determinat pe patru dintre fondatorii PNL Timiș, membri din ianuarie ‘90, să mi se alăture în noul proiect politic”, a explicat Raul Ambruș.

Consilierul local a anunțat și cine face parte din grupul membrilor fondatori ai Platformei Liberal Conservatoare Timiș. Este vorba de Vinu Giumanca, Ion Rila, Nicolae Cocean, Cantemir Pîrva și Raul Ambruș.

De asemenea, dorim ca la momentul oficial al lansării, în funcție de restricțiile impuse de pandemie, să avem funcțional un site al platformei, o pagină de Facebook și un sistem modern de adeziuni. Organizarea internă este extrem de importantă și ce vă promit este că fiecare membru își va găsi un rol și un loc în Platforma Liberal Conservatoare. Așa cum am promis, mergem înainte împreună și după cum vedeți proiectul prinde viață. Depinde doar de noi să ne continuăm drumul și să fim constructivi. Dialogul, colegialitatea și respectul dintre noi vor sta la baza relațiilor dintre membrii PLCT, adică tot ce s-a pierdut în PNL Timiș”, a precizat Raul Ambruș.