Probleme fără sfârșit la Colterm. Societatea de termoficare a Timișoarei ba nu are gaz, ba nu are cărbune. După ce a rezolvat problema furnizării gazului, Colterm întâmpină dificultăți în ceea ce privește livrarea cărbunelui. Așa se face că de aseară caloriferele din locuințele timișorenilor au început să se răcească, pentru că societatea nu a avut suficient cărbune pentru a furniza energie termică.

Anunțăm clienții Colterm că, din cauza unor sincope în alimentarea cu cărbune am fost nevoiți ca, în timpul nopții trecute, să reducem temperatura de furnizare a căldurii până la 33 de grade, la plecarea din punctele termice. Cel mai târziu, în cursul acestei seri situația se va reglementa, odată cu reluarea aprovizionării cu cărbune”, a informat Colterm.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a fost personal, miercuri, la primele ore ale dimineții, pentru a vedea ce stocuri de cărbune are Colterm.

Sătulă de toate minciunile salvatorilor patriei, care mint la fel cum respiră, în această dimineață am fost personal să văd cât cărbune are societatea în curte. Răspunsul e tragic: aproximativ 400 tone. Adică nimic – 400 tone e necesarul pentru câteva ore. Vă reamintiți minciunile vicelui Lațcău cum că sunt contractate zeci de mii de tone de cărbune?! Ba că 100.000 t, ba 80.000 t, ba 4 contracte care de fapt sunt doar 2…. și care, în realitate, se pare că or fi, dar pe firimituri. Dacă vă spune cineva că azi ajung 2 garnituri de tren, una de la Oradea și una de la Motru, vă minte. De la Motru nu a plecat nicio garnitură nici ieri nici astăzi spre Timișoara și nici de la Oradea, cel puțin nu încă. Oricum, știți ce înseamnă două garnituri? Necesarul pe trei zile, în condițiile în care temperatura de la care pleacă agentul termic este de 36 grade C, adică apă caldă, iar căldură cât să nu vă fie înghețate caloriferele”, a explicat Roxana Iliescu.