Primăria a fost salvată de Guvern în ceea ce privește furnizarea căldurii și apei calde până la sfârșitul anului. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că orașul a primit 53,8 milioane lei de la Guvern, iar banii vor fi utilizați pentru plata facturilor la gaz ale Colterm.

Guvernul a alocat azi (n.r. joi), din fondul de rezervă, peste 310,4 milioane de lei pentru 31 de orașe, care se confruntă cu greutăți în furnizarea agentului termic către cetățeni și instituții din cauza creșterii exponențiale a prețului la gaz.
Timișoara a primit aproape 54 de milioane de lei (53,8) pentru compensarea facturilor curente la gaz, bani care vin în completarea eforturilor uriașe pe care le facem de la bugetul local pentru a asigura, zi de zi, apă și căldură în școli, spitale, case, instituții, și ne vor ajunge până la finalul anului. În 2021 am transferat la Colterm deja în jur de 150 de milioane de lei
”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a explicat că întreaga sumă primită de la Guvern va fi utilizată exclusiv pentru plata energiei termice până la sfârșitul acestui an, astfel încât școlile, spitalele și cetățenii conectați la Colterm să aibă apă caldă și căldură.

Le mulțumesc membrilor Guvernului, care au răspuns solicitărilor noastre, ale primarilor, pentru sprijinul acordat, un gest absolut necesar într-o perioadă de urgență energetică”, a precizat Dominic Fritz.