În multe instituţii publice funcţionează moda concediilor medicale fake.

Sunt funcţionari care atunci când au mai mult de lucru „îşi bagă un medical”, evident bazându-se pe corupţia care se manifestă în sistemul sanitar.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, susţine că va continua să solicite CJAS verificarea unor concedii medicale.

”Ba se poate ca regulile să fie respectate! Când am transmis concediile medicale din Primărie, Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate, spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic.

S-a întâmplat: Casa Județeană a făcut un control temeinic și a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat șase avertismente scrise și o amendă contravențională. Din documentele verificate rezultă că diagnosticele nu au avut legătură cu pandemia de Covid, mai ales că pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame. Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când statistic, numărul lor nu se justifică.

Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar sunt și funcționari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, își iau un medical. Este nedrept față de cei care-și fac datoria corect și eficient și față de instituția Primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public.” a scris primarul Dominic Fritz pe pagina sa oficială de Facebook.