Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, se laudă că în primele nouă luni ale acestui s-au făcut investiții uriașe în repararea străzilor și trotuarelor din oraș. Și anume, aproape 25 milioane lei, fiind modernizați 150.000 de metri pătrați de străzi și trotuare.

112.000 de metri pătrați de străzi și 38.000 de metri pătrați de trotuare au fost reparați în primele nouă luni din 2021. Reparațiile ne-au costat aproximativ 23,7 milioane de lei și am avut un cost per metru pătrat cu 10% mai scăzut decât în anul precedent. Cu toate că am avut un cost mai scăzut, am intervenit în zone cu trotuare/străzi care s-au degradat puternic după mulți ani de abandon și trotuare care au stat sparte ani întregi (de exemplu, cel de vizavi de Prefectură). Sunt conștient că există multe astfel de zone pe care mi le aduceți la cunoștință”, a declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei spune că s-au realizat treceri de pietoni supraînălțate în zonele cu școli de pe străzile Loga, Eminescu și Aluniș, lucru care va continua și în perioada următoare.

Am și învățat din greșeli. La trotuarul de la Spitalul Militar am folosit piatră cubică lângă clădire și m-am asigurat că vom folosi dale de piatră naturală. Au fost introduse, de asemenea, mai multe alveole largi, de 4 metri pătrați, pentru arbori ce vor fi curând plantați”, a detaliat Ruben Lațcău.