Timișorenii vor putea afla care sunt viitoarele proiecte de dezvoltare ale orașului. Asta după ce în cadrul Primăriei Timișoara a fost înființată o Comisie Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, formată din specialiști, a cărei ședințe vor fi transmise online.

Știți unde urmează să se construiască un nou cartier rezidențial sau o viitoare fabrică? Cât spațiu verde va fi amenajat în timpul acestor investiții sau cum se vor conecta cu rețeaua de transport public local? Cum se ajunge la aceste decizii? Pentru majoritatea celor care trăim în Timișoara, răspunsul este ”nu știu”. Pentru că dezbaterea acestor subiecte se făcea până acum, în spatele ușilor închise. Am schimbat acest lucru și cu noua Comisie Tehnică de Amenajarea a Teritoriului și de Urbanism dezbaterile vor fi transparente și deschise tuturor. Toate ședințele Comisiei vor fi difuzate online pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara pentru ca opinia publică să afle dintr-o fază incipientă care sunt viitoarele proiecte de dezvoltare ale orașului. Pentru ca atunci când ajungem în etapa de consultare a publicului, cetățenii să aibă deja informațiile necesare și să se implice cu recomandări. Este o dezbatere de care Timișoara are nevoie pentru a se dezvolta armonios”, a afirmat Dominic Fritz.

Noua comisie are în componență specialiști cu o formare profesională diversă, pentru a avea puncte de vedere cât mai complexe și pertinente, pentru fiecare documentație. Și anume, reprezentați ai facultăților de arhitectură, de construcții, geografie – planificare teritorială, peisagistică și ecodesign urban, dar și ai unor organisme importante precum Ordinul Arhitecților, Registrul Urbaniștilor și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Opiniile specialiștilor vor sta la baza avizelor de specialitate pe care Arhitectul Șef le emite pentru planuri de urbanism, studii de fezabilitate, de circulație, teme de proiectare, strategii de dezvoltare urbană, proiecte de interes municipal etc. – adică, pentru toate documentațiile care se referă la dezvoltarea spațială și urbanistică a orașului nostru. Astăzi am avut bucuria să cunosc în integralitatea ei, noua comisie. Începând cu următoarea ședință îi veți putea urmări online”, a detaliat primarul Timișoarei.