Nervi întinși la cote maxime, în fiecare dimineață, pentru șoferii care își aduc copiii la școală din Moșnița Nouă, pe Calea Buziașului din Timișoara. Asta deși s-a reușit extinderea drumului care leagă orașul de comună la patru benzi. Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, spune că de vină pentru cozile infernale ar fi Primăria Timișoara, care trebuie să intervină la sensul giratoriu cu strada Siemens.

Nervi, claxoane, noxe și timp pierdut. Așa arată diminețile celor care vin la serviciu sau își aduc copiii la școală din Moșnița Nouă, pe Calea Buziașului din Timișoara. Am extins drumul județean la patru benzi. Primăria a lărgit și ea segmentul de drum ce risca să gâtuiască traficul. Se circulă bine, chiar și înainte de a închiderea totală a celor două șantiere, însă a mai rămas în picioare o singură „barieră” în calea unui trafic fluent: sensul giratoriu cu strada Siemens. Intersecția respectivă este răspunzătoare pentru cozi de 2 km aproape în fiecare dimineață, pe sensul de intrare în Timișoara. În acest context, am transmis dlui primar, Dominic Fritz, o adresă prin care am sesizat situația și am propus regândirea intersecției, ca soluție pe termen mediu și lung”, a precizat Alexandru Proteasa.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș spune că a solicitat și Poliției Timiș să analizeze oportunitatea trimiterii de echipaje pentru dirijarea traficului, în zilele lucrătoare, între orele 07.00 – 09.00, ca intervenție rapidă, pe termen scurt.

Am speranța că există disponibilitate la nivelul primăriei pentru rezolvarea problemei. În plus, noi, la CJ, vom susține cu toată deschiderea orice demers în această direcție”, a adăugat Alexandru Proteasa.