Polițiștii locali au fost mobilizați în număr mare, în această dimineață, pe străzile Pop de Băsești, Mangalia, Crizantemelor, Preyer și Gh. Barițiu, după ce au fost semnalate mai multe probleme. Astfel, oamenii legii au descoperit o serie de nereguli referitoare la curățenie și la modul de parcare.

Poliția Locală Timișoara transmite că pe str. Pop de Băsești s-au verificat mai multe imobile care nu aveau contracte pentru preluarea deșeurilor, care aparțin unei firme din București, sancționată și în trecut pentru neîntreținerea curățeniei. De asemenea, pe această stradă au fost găsite mașini parcate neregulamentar și rampe de deșeuri provenite din dezmembrarea de mașini, fiind aplicate patru amenzi, una pentru lăsarea în libertate a unui câine de talie mare pe domeniul public. Totodată, s-au ridicat trei mașini staționate în stația STPT, iar angajați ai Retim au curățat cele două rampe din zonă.

Polițiștii locali au aplicat un număr de 14 colante autovehiculelor parcate neregulamentar pe străzile Crizantemelor, Mangalia și Preyer, pe ultima din cele trei străzi trotuarul fiind impracticabil din cauza acestora, iar pietonii fiind nevoiți să meargă pe liniile de tramvai. Tot în aceste zone, dar și pe strada Gh. Barițiu au fost aplicate cinci sancțiuni pentru lipsa contractelor cu societatea de salubrizare, pentru abandon de deșeuri pe domeniul public si neîntreținerea curățeniei, au fost comunicate pentru salubrizare un număr de 6 rampe de deșeuri amestecate și 23 de locații în care se aflau deșeuri vegetale. Un autovehicul parcat sub podul de la fosta fabrica de țigări a fost ridicat de polițiștii locali împreună cu lucrătorii SDM”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Astfel de acțiuni fulger vor mai fi organizate de polițiștii locali din Timișoara și în alte zone.