Dominic Fritz continuă demersurile de transparentizare a administraţiei publice, în ciuda blocajelor cu care se confruntă. Lăsat fără sprijin de penelişti, care s-au aruncat în braţele pesediştilor, primarul Timişoarei are o misiune grea, dar nu imposibilă. Primăria unui municipiu de dimensiunile Timişoarei este un mastodont, greu de reformat. Totuşi, Fritz nu dă semne că ar renunţa la ideea de modernizare reală a instituţiei, din dorinţa de a o aduce mai aproape de cetăţean:

„Știți unde urmează să se construiască un nou cartier rezidențial sau o viitoare fabrică? Cât spațiu verde va fi amenajat în timpul acestor investiții sau cum se vor conecta cu rețeaua de transport public local? Cum se ajunge la aceste decizii? Pentru majoritatea celor care trăim în Timișoara, răspunsul este ”nu știu”. Pentru că dezbaterea acestor subiecte se făcea până acum, în spatele ușilor închise.

Am schimbat acest lucru și cu noua Comisie Tehnică de Amenajarea a Teritoriului și de Urbanism dezbaterile vor fi transparente și deschise tuturor. Toate ședințele Comisiei vor fi difuzate online pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara pentru ca opinia publică să afle dintr-o fază incipientă care sunt viitoarele proiecte de dezvoltare ale orașului. Pentru ca atunci când ajungem în etapa de consultare a publicului, cetățenii să aibă deja informațiile necesare și să se implice cu recomandări. Este o dezbatere de care Timișoara are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Noua Comisie are în componență specialiști cu o formare profesională diversă, tocmai pentru a avea puncte de vedere cât mai complexe și pertinente, pentru fiecare documentație: reprezentați ai facultăților de arhitectură, de construcții, geografie – planificare teritorială, peisagistică și ecodesign urban, dar și ai unor organisme importante – Ordinul Arhitecților, Registrul Urbaniștilor, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Opiniile specialiștilor vor sta la baza avizelor de specialitate pe care Arhitectul Șef le emite pentru planuri de urbanism, studii de fezabilitate, de circulație, teme de proiectare, strategii de dezvoltare urbană, proiecte de interes municipal etc. – adică, pentru toate documentațiile care se referă la dezvoltarea spațială și urbanistică a orașului nostru.

Astăzi am avut bucuria să cunosc în integralitatea ei, noua Comisie.

Începând cu următoarea ședință îi veți putea urmări online. Le mulțumesc Arhitectului Șef, Gabriel Almăjan și consilierului meu personal, Rudolf Graef pentru efortul depus în transparentizarea Direcției de Urbanism și deschiderea ei către comunitate.”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Preluare foto: mediafax.ro