Un proiect important pentru Timișoara are șanse să prindă viață. Dominic Fritz a anunțat, joi seara, că a semnat autorizația de construcție pentru pasajul Solventul.

Pasajul Solventul începe. Turnul acesta de hârtii este documentația care a stat la baza autorizației de construcție pentru Pasajul Solventul, pe care am semnat-o azi. Este o muncă asiduă dusă în ultimele luni de colegii mei din Primăria Timișoara, care au făcut tot posibilul ca lucrările la acest proiect de infrastructură, cel mai mare al municipiului, să poată începe în acest an”, a declarat Dominic Fritz.

Pasajul Solventul va avea patru benzi, câte două pe sens, și va fi realizat în continuarea străzii Bogdăneștilor, care este modernizată în acest moment, cu linii de tramvai, trotuare și piste de biciclete. Pasajul Solventul va trece pe sub 12 linii de cale ferată.

Pasajul va continua cu un pod peste Bega despre care vă voi da vești în curând și va asigura mai apoi legătura cu strada Gării, închizând astfel Inelul IV de circulație pe partea de vest a orașului”, a detaliat primarul Timișoarei.

Potrivit lui Fritz, săptămâna viitoare constructorul va putea începe acțiunile de pregătire a șantierului, urmând ca în acest an să se lucreze, într-o primă fază, la relocarea utilităților.