Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, precum și viceprimarul Ruben Lațcău au fost audiția la Poliția Timiș, în calitate de martori, într-un dosar penal, la începutul acestei săptămâni. Cei doi au fost chemați la sediul Poliției Timiș după ce Culiță Chiș, fostul șef al Direcției Tehnice, a făcut o plângere penală împotriva lui Fritz și Lațcău. Printre altele, Culiță Chiș a contestat faptul că nu se respectă decizia instanței de suspendare a noii organigrame.

Un angajat care, în urma reorganizării, și-ar fi pierdut postul de conducere, este vorba despre dl. Culiță Chiș, a făcut o plângere penală împotriva noastră, a primarului Dominic Fritz și a viceprimarului Ruben Lațcău. Unele acuzații formulate sunt de-a dreptul halucinante și se referă la situații sau conversații care nu au avut loc. Această plângere este de fapt o răzbunare a dlui. Culiță Chiș care s-a făcut remarcat, în poziția pe care a ocupat-o, de mai multe acțiuni care produc încă efecte negative importante pentru Timișoara, pe care noua administrație face eforturi să le îndrepte. Ne referim, în principal, la blocajul de la Drumul Boilor care are drept cauză realizarea unor lucrări ale primăriei pe terenuri care nu se aflau în proprietatea Municipiului Timișoara, iar responsabil pentru această eroare gravă este dl. Culiță Chiș. Această situație a fost semnalată de însăși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în corespondența adresată primăriei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Timișoara.

Dominic Fritz și Ruben Lațcău spun că sunt supuși la o formă de hărțuire din partea lui Culiță Chiș, care a ales să le facă plângere penală.

Dl. Culiță Chiș a ales să ne facă nouă o plângere penală, supărat și că în urma reorganizării domnia sa și-ar fi pierdut funcția și statutul de atotputernic în Primăria Municipiului Timișoara. Pe scurt, când aperi interesele timișorenilor și nu ale funcționarului, ești acuzat de abuz. Suntem acuzați și că nu respectăm decizia instanței în privința noii organigrame, deși chiar faptul că dl. Chiș ocupă în continuare aceeași funcție și primește salariul de director este dovadă că această afirmație este complet falsă. Instanța nu a anulat noua organigramă, ci doar a suspendat aplicarea ei cu momentul pronunțării hotărârii judecătorești. Schimbările realizate până la pronunțarea acestei hotărâri sunt perfect valabile. Ne așteptăm ca acest tip de hărțuire și de abuzare a sistemului penal de către angajați care-și pierd funcțiile de conducere în urma reorganizării sau care au alte supărări să continue. Noi ne vom prezenta de fiecare dată când suntem solicitați să dăm explicații, în acest caz, în calitate de martori”, scrie în comunicatul de presă.

În final, Dominic Fritz și Ruben Lațcău spun că nu au nicio emoție cu privire la faptul că această plângere penală „nu va duce nicăieri”.