Clinica de Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara se află în plin șantier. Primăria Timișoara implementează un proiect european în valoare de aproximativ trei milioane de euro, prin care va aduce această secție a unității medicale la standarde europene.

Potrivit reprezentanților instituției, până în prezent au fost executate lucrări de desfacere și demolare, după ce spațiul a fost eliberat și s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari. Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.

Lucrările vizează: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier”, a informat Primăria Timișoara.

Conform reprezentanților instituției, la finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru lucrările de la Clinica de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a fost semnat în urmă cu doi ani. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Timișoara a lansat licitația pentru desemnarea constructorului. Aceasta a fost câștigată, în luna mai 2021, de către SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, cu o ofertă în valoare de aproape 13 milioane de lei, plus TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 21 de luni.

Între timp, Primăria Timișoara pregătește și documentațiile necesare pentru reabilitarea corpului A de clădire.