Primăria Timișoara s-a răzgândit în ceea ce privește majorarea unor taxe și impozite locale, de anul viitor. Marți seara, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost supus votului un proiect de hotărâre privind revocarea hotărârii care prevede creșterea unor dări. Asta după ce consilieri locali din PNL și PSD au depus o plângere la Prefectura Timiș, prin care s-a solicitat verificarea legalității votului.

Astfel, de teamă unei acțiuni în instanță și a unor blocaje în colectarea banilor de la cetățeni, Primăria Timișoara a revocat hotărârea.

În situația în care această hotărâre ar face obiectul unei acțiuni în contencios administrativ considerăm că s-ar crea: dificultăți în colectarea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2022; întârzieri în implementare datelor în aplicația de lucru a DFMT; (…) Pentru a evita o eventuală suspendare a prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 354/26.10.2021 – privind stabilirea impozitelor si taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2022 cu efectele enunțate mai sus apreciem că este oportună revocarea hotărârii menționate”, scrie în documentația care a însoțit proiectul de hotărâre.

Vă reamintim că Primăria Timișoara intenționa să tripleze impozitele pentru persoanele fizice care dețin spații nerezidențiale și să crească cu 20% impozitul pe locuințe.

Mai există o șansă, la plenul CL Timișoara din decembrie, ca timișorenii să plătească taxe și impozite mai mici, dacă trec de vot amendamentele propuse de PSD și PNL. Și evident, dacă Raul Ambruș, „consilierul-joker”, exclus din PNL, va vota în interesul timișorenilor și nu împreună cu consilierii USR care votează doar pentru a-i face pe plac primarului Dominic Fritz. Un primar prea puțin sau deloc preocupat de problemele reale ale Timișoarei”, a afirmat Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș.