De ieri, Sorin Grindeanu a devenit oficial mai influent în PSD decât a fost atunci când partidul l-a susţinut pentru a ocupa funcţia de prim-ministru.

După o coabitare imposibilă cu Liviu Dragnea, fostul premier a fost exclus de către CEx, o structură sinonimă cu execuţiile politice.

A urmat o perioadă complicată pentru Grindeanu inclusiv în Timiş, unde foştii săi colegi din conducere i-au întors spatele, cu foarte puţine excepţii. S-a ajuns la situaţia absurdă în care liderul de atunci al PSD Timiş, Călin Dobra, făcea liste negre cu cei care se mai întâlneau cu fostul preşedinte al filialei.

E celebră în sens rău schimbarea unora în raport cu Grindeanu. Oameni pe care acesta i-a inventat politic s-au îndepărtat „strategic” de el. Timpul a trecut, mandatul din fruntea ANCOM a fost unul de succes pentru fostul prim-ministru, iar după ce PSD a scăpat de Liviu Dragnea şi camarila sa revenirea lui Grindeanu în partid era iminentă.

Ieri, conducerea PSD l-a votat în unanimitate pe Sorin Grindeanu pentru a ocupa şi funcţia de vicepremier, pe lângă cea de ministrul al Transporturilor. Încercarea lui Paul Stănescu de a o impune pe Gabriela Firea în această poziţie a eşuat lamentabil, iar Grindeanu e ieşit întărit în urma votului.

De joi, fostul premier va fi în cercul restrâns al puterii executive din România.

Autor: N. Ivan

Preluare foto: opiniatimisoarei.ro